Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 2 april 2011

Färgglada konstverk lyser upp aprilrusket


Idag är det så otroligt grått, dimmigt och trist ute att jag inte kan låta bli att undra var alla färgerna är. För att vara i april är det dessutom ovanligt kallt och ruggigt och definitivt inget väder att vara utomhus i.

Istället sitter jag vid datorn och kika på alla fina bilder jag tagit hittills i år och plockar ut några som kan tänkas kvala in till almanackan 2012. I almanackan för 2010 finns inte en enda bild i mars månad som är tagen i mars året innan.

När jag satte ihop bilderna till årets kalender letade jag som en galning efter fina bilder tagna i mars, men jag hittade inte en enda bild som var fin nog att ha på väggen en hel månad. Till viss del berodde problemen på att vi var i Egypten en vecka och därför är det sommar på många marsbilder. Det kan knappast säga vara typiskt för mars och passar därför inte i en almanacka, men det förklarar bara en fjärdedel, för det fanns ytterligare tre veckor att fota på.

Att leta bilder är ett extremt trevligt jobb, eftersom jag oftast fotograferar i vackert väder och på så vis får jag, trots rådande väderlek ute, en gnutta sol trots allt.

På bordet bredvid mig står dessutom en del fina saker som duktige sonen gjort på sin konstkurs och det piggar upp. Grodan gjorde han förra året, men paprikan är ny och båda är väldigt fina, tycker jag.

Inga kommentarer: