Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 19 april 2011

Tjohooo, vad det blommar nu!


Tänk att det efter nästan sju månader av iskyla faktiskt kan bli tillräckligt varmt för att de tåliga blommorna i trädgården ska orka ta nya tag. Just nu är en underbar tid och varje dag ser olika ut runt om i rabatterna.


Våra tidigaste tulpaner blommar redan fint, medan de lite senare kommer först om någon eller ett par veckor. Minipåskliljorna blommar också fantastiskt fint lagom till påsk.

Den nyinköpta sibiriska vallmon kommer redan med sin första knopp och nu kan vi se fram emot en imponerande lång blomningsperiod ända fram till september. Jag undrar så vilken färg den första har, för det är inte så ofta man har växter där samma planta kommer med fyra olika färger, men så är det med den här.

Syrenknopparna är redan på väg och det syns tydligt. Samma sak är det med forsythian som snart kommer att blomma med sina illgula blommor på de i övrigt nakna grenarna.

Det känns väldigt lyxigt att vi fått så fint väder på påsklovet i år och eftersom lovet ligger ovanligt sent dessutom, så är det inte bara soligt utan till och med varmt.

Det blir utomhusfika varje dag och vi försöker att inte störa fåglarna som bygger bo under takpannorna alltför mycket. Det är trevligt att få vara utvald som hyresvärd, men jag skulle önska att de hade lite bättre toalettvanor än de har.

Faktum är att de bajsar rakt ner från stuprännan och där har vi vår altan.  Inte så artigt och inte heller så värst fräscht, eftersom vi gärna vill gå barfota på altanen och vi har en dörr som går ut precis där, så det är svårt att undvika deras spillningar...

Inga kommentarer: