Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 28 augusti 2011

Jättelego och spagettipizza


Nu sitter vi ombord på Stena Jutlandica och har lämnat både Legoland och Danmark bakom oss för denna gång. Det är alldeles kolsvart ute och det gungar rätt så mycket, så jag är väldigt glad och tacksam över min åksjuketabletter som fungerar så bra att jag både kan prata och äta trots sjögången.

Bilder från idag finns i kameran som är inlåst i bilen, så det får bli fyra fina bilder från igår kväll istället och så några från dagen först imorgon. Som gammal nyhetsreporter känns det alltid lite jobbigt att ligga efter i nyhetsflödet, men så spännande saker hände knappast på Legoland idag i alla fall...

Igår kväll lämnade vi trygga Legoområdet och begav oss ut på gatorna i Billund istället. Vi gick förbi Legofabriken och där fanns enorma klossar att klättra på i de klassiska färgerna.

Vi hittade en pizzeria som var riktigt trevlig och det visade sig att de hade mycket goda pizzor dessutom. Modiga dottern valde en kebabpizza och tokige sonen en pizza med spagetti och köttfärssås på. Det såg riktigt festligt ut när båda maträtterna möttes i detta kulinariska äventyr, men sonen försäkrade att det smakade utmärkt!

När vi kom hem blev det en fejd mellan Darth Vader som välkomnade oss innanför dörren på Legoland och sonen som istället för ett rött lasersvärd drog sitt blå paraply. Det såg rätt kul ut och frågan är vem som hade störst chans att vinna. Sonen verkade lite mer rörlig och betydligt snabbare på fotarbete...

Efter någon mystimme på hotellrummet var det dags att sova igen - för sista gången i de fina Legolakanen och vi har verkligen njutit av att bo så nära parken för första gången...


2 kommentarer:

Camilla sa...

Spagetti pizza? Har jag aldrig hört talas om.
Men å andra sidan har jag aldrig varit i Danmark heller :)
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Nog var det tokigt, Camilla, det håller jag verkligen med om - men tydligen gott!

Och Danmark är jättetrevligt, inte bara på Legoland! Vi bor ju bara några timmars båtresa därifrån så jag har säkert varit i Danmark 20 gånger genom åren.

När jag var liten åkte familjen på dagstur en gång per år och det var jättemysigt. Väl i Danmark hann vi äta en röd pölse, en wienerbröd med choklad och sedan gick båten hem igen! ;)
Kram!