Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 24 augusti 2011

Grattis lilla Alice!Idag fyller världens sötaste Alice två år! När min lilla mamma skulle gå i pension behövde hon, efter många intensiva år som uppskattad distriktssköterska, ha något nytt att sysselsätta sig med och då bestämde hon sig för att köpa en hund.

Eftersom hon drabbats av två pälsdjursallergiska barn (bland annat jag) och ett fullständigt pälsdjursälskade barnbarn (min dotter), så fick det bli en Bichon Frisé, som är den mest allergivänliga hunden som finns och ändå alldeles full med vit fluffig päls. Alice passar oss alla perfekt.

Jag brukar säga att min söta dottern skulle byta ut mig mot en hund när som helst och därför är Alice inte bara mormor och morfars hund, utan även hennes, för då ökar mina möjligheter att få vara kvar i den här trevliga familjen.

När mor och far kommer på besök tar jag alltid en allergitablett för säkerhets skull, för jag märkte när Alice var valp att jag trots allt blev lite snuvig av henne. Det kan vara så att det gått över när bebispälsen är borta, men jag tar gärna en tablett, så slipper jag fundera över det.

Både Alice och matte och husse får gärna sova över här, för det som är så smidigt med just denna hundras är att den inte lämnar några spår efter sig när den åkt iväg igen. Det är väldigt praktiskt.

Söta dottern har köpt en fin liten födelsedagspresent till Alice och den är gjord av latex, som är det enda material hennes sylvassa små tänder inte biter sönder på två minuter.

Valpbilderna är tagna samma dag som mamma och pappa hämtade henne. På vägen hem från Skåne stannade de till hos oss och det var självklart kärlek vid första ögonkastet. Lilla Alice var som ett litet levande gosedjur med päls så mjuk att det var rent onaturligt.

Hon var lite brunfläckig som liten, men vuxna bichoner är alltid helt vita.

Grattis, lilla söta Alice och välkommen till oss tillsammans med matte och husse nästa fredag!
8 kommentarer:

Mallan sa...

Bedårande söt :-)

Camilla sa...

Vilken söt liten vovve.
Kan tro att den är omtyckt.
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Oemotståndlig, Mallan! :)

Tack, Camilla, ja, det var lätt att förälska sig i henne! Kram!

Hanna Lans sa...

Åhhåhå, måste hundägaren skrocka, vilken sötnos! Vi har två Keeshondar, varav den ena släpper ifrån sig lite för mycket hår just nu. Synd om dig som inte kan sticka näsan i hundpäls!

Anonym sa...

Hejsan!

GRATTIS lilla Alice
på din 2-årsdag!
Du är såååå söööt som socker,
har fått många fina bilder på dej av din matte & jag njuter av ALLA bilderna

Hälsningar Gun

Joanna Björkqvist sa...

Jag trodde först att du stavat fel, Hanna, och menade Keeshundar, vad det nu kunde vara! Men sen googlade jag och såg vilka härliga pälsrika hundar ni har! Otroligt söta! Och ja, det är lite synd om mig, för jag skulle gärna gosa med alla fina hundar!

Hej Gun! Så trevligt att du tittade in här! Kul att du uppskattar bilderna, det är ju onekligen rätt många, och tack så mycket för grattishälsningen!

jenny sa...

Amen gud så söt!

Joanna Björkqvist sa...

Tusen tack, Jenny, hon är verkligen oemotståndlig! :)