Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 30 augusti 2011

Helgens matinköp börjar


Idag börjar Konsten som barnen gått i i flera år igen efter sommaruppehållet och för första gången blir det bara ett barn jag kör dit. Söta dottern har valt att hoppa av efter många roliga år och det känns lite vemodigt för hon har kommit hem med så många fina saker genom åren.

Jag kan dock förstå att hon vill rensa lite i sitt hektiska liv, så nu kommer jag att få sällskap av henne när jag handlar mat istället, medan konstnärlige sonen skapar spännande konstverk.

Vi kommer att ha en och en halv timme på oss varje tisdag och det blir trevligt. Hon är ett utmärkt sällskap både i matbutiken och i köket. Den här gången blir det extra roligt att handla, för hon fyller år till helgen och vi ska inleda kalasmatshandlingen idag.

Hon har bestämt sig för att bjuda på tilltugg till förrätt, en sorts spett till middag och en annan sorts spett till efterrätt. Det kommer att bli väldigt gott!


3 kommentarer:

tecknartina sa...

Att laga mat och baka är ju i högsta grad kreativt, roligt att tösen tycker om det. Det krävs ju en hel del planering också..lära för livet..
..betr Värmland har jag för mig att du har berättat om en anställning på SVT i Karlstad..intressant, detta landskap är ju alldeles underbart!
varm kram fr Tina på Hönö

nillas liv på pinnen sa...

Kan något av spätten vara souvlaki, månne?

Joanna Björkqvist sa...

Hemkunskap kommer nog att bli ett av hennes bästa ämnen i skolan, Tina, för hon tycker verkligen att allt i köket är kul - möjligen med undantag av att städa undan efter sig, men hon tar sig där med! Kram!

Helt rätt, Nilla! Vi köpte en speciell souvlakikrydda på Karpathos och har testat den en gång och den uppskattades! :)