Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 5 augusti 2011

Akinator, skratt och surfstranden


Idag tog vi en tur till surfstranden efter lunch och tittade till vindsurfarna. Det är alltid trevligt att lite känsla för vad som är den egentligen orsaken till att vi är här på Karpathos.

Supersnabbe Dirk Jan Knol från Holland har anlänt och han lyckas nå farter som våra svenska seglare ännu inte lyckats med. Käre maken har likadana segel, Loft, som han har, så vem vet vad som händer här på vattnet framöver?

Det är i alla fall kul att se dem segla och även om vinden idag benämndes som lättvind gick det med mina mått mätt undan och jag hade fullt sjå att hålla borta håret så jag kunde ta några bilder från strandbrynet.

Jag gillar inte dataspel och ägnar inte ens en minut om året till dylika ting i vanliga fall. Nu har dock dataälskande sonen fått mig riktigt intresserad av något som heter Akinator. Det är som den gamla klassiska frågeleken Tjugo frågor, där man ska tänka på en person och så listar iPhonen ut vem man tänker på.

Mina förhoppningar att den skulle gissa rätt var inte så värst stora, så jag satte den på prov. Den frågade om jag tänkte på en man. Japp. Bor han i USA? Jodå. Sjunger han? Jajamän. Så där höll det på ett litet tag och till slut kom frågan om han har skägg och det har han ju, så svaret var helt givet och alldeles korrekt.

Jag tänkte på James Hetfield i Metallica och imponerades av hur smidigt det gick att lista ut det. En gång kan ju datorn ha tur, så jag tänkte på någon helt annan nästa gång och frågorna blev ungefär likadana och till slut ringades min person in.

Den visste att jag tänkte på Lena Philipsson och det kändes som en skön kontrast till James. Jag bestämde mig för att tänka på en ännu större kontrast, rent av en fiktiv figur. Det var förstås inga problem att ställa frågor som snabbt och enkelt ledde fram till Bart Simpson.

Vi skrattade allihop och var mycket imponerade av det roliga spelet.

Idag stannar vi på hotellet och äter moussaka som de gör så bra här. Redan nu har jag fått provsmaka en sked med den vegetariska varianten som är på gång. Jag tycker att det är fantastiskt snällt att de gör en vegetarisk moussaka till mig, så jag inte ska känna mig utanför när alla andra får moussaka. Jag blir alltid så rörd när någon tar hänsyn till mina matvanor utan att jag ens behöver säga något.

Härligt med snälla och omtänksamma människor omkring sig.

5 kommentarer:

morsan sa...

Del låter som ni har det riktigt trevligt! Tror de flesta skulle vilja vara där med er! T ex en mormor! Men nu börjar vi längta för mycket efter er! Njut de sista dagarna i solen för här är det någon som häller ner hinkar med vatten från himlen, inget att längta till!
Puss till alla!

Joanna Björkqvist sa...

En mormor hade passat fint här på en grekisk ö - vi vet ju hur vi brukar ha det då!

Ajdå - regnelände! Då vet vi att lilla Alice har det jobbigt med sin fina päls!

Vi längtar också efter er! Snart får vi ses igen! Pussar i massor!

Duktiga Tjejen sa...

Låter så himla härligt!

jenny sa...

Hoho, det där spelet verkar riktigt roligt!

Joanna Björkqvist sa...

Det är verkligen härligt, Duktiga tjejen! :)

Ja, Jenny, det spelat är galet kul!!!! Otroligt träffsäkert!