Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 27 augusti 2011

Blixtrar, Lego och god mat


Jag var lite pirrig inför båtresan igår, men laddade med mina specialpiller inköpta i utlandet och resan gick alldeles utmärkt. För att fira att minisemestern börjat fick jag ett glas champagne av min käre make och jag måste säga att få saker slår en sval Moët!

Barnen fick 25 kronor var att spela på de enarmade banditerna för och det var som vanligt kul. Förra gången vann glade sonen hela 250 kronor, men den här gången blev det idel småvinster.

Kloka dottern bestämde sig för att lägga vinstkronorna i en fick och spelkronorna i en annan, så när hon kände sig nöjd på spelfronten hade hon 36 kronor i sin vinstficka och då var det lagom att gå till butiken och handla godis. Perfekt!

Bilfärden blev lugn och fin och mestadels får man köra i 130 km/timmen så vi flög fram genom det danska landskapet. I Randers stannade vi till på en mexikans restaurang och när jag hörde på GPS:en att det innebar ett par kilometers omväg tyckte jag att det kändes onödigt, men det var det sannerligen inte alls.

Det visade sig vara en otroligt mysig restaurang med grym inredning och fantastiskt god mat. Om ni tycker att det ser gott ut var det inget emot vad det var. Majstortillan var full av räkor och ost och allt var utmärkt kryddat, alltså inte för starkt.

Det var ett riktigt lyxigt ställe och en hel sida var dessutom full av vegetarisk mat, så för ovanlighetens skull fick jag svårt att välja. Kloke maken frågade servitrisen vad hon rekommenderade och så tog han helt enkelt det. Jag gjorde sammalunda, fast valde räkor istället för kyckling.

Vi blev mycket nöjda och kunde sedan fortsätta på vår väg mot Hotell Legoland.

När vi kom fram tjöt söte sonen av förtjusning för det låg legoleksaker på kudden och det var bäddat med legolakan. Allt var fantastiskt fint och fräscht.

Vi rundade av kvällen med en GT och ostbågar och njöt av det enorma åskvädret utanför fönstret. Hela himlen lystes gång på gång upp av blixtrar och det var fantastiskt vackert.

Efter en gigantisk frukostbuffé är vi nu redo för en heldag på Legoland och vi hoppas att det värsta ovädret dragit förbi nu…
2 kommentarer:

Mallan sa...

Perfekt resa låter det som:-)

Joanna Björkqvist sa...

Det är det verkligen, Mallan, vi njuter! :)