Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 18 augusti 2011

Skolstart, nostalgi och refusering

Första skoldagen 2011

Så var det äntligen dags då. Barnen väcktes i god tid, åt en lugn och skön frukost, kläddes sig i lagom fina kläder, som de förstås själva valde, och sedan var det dags för årets första skoldag.

Första förskoledagen 2003
Båda barnen börjar nu på nya skolor med nya lärare och nya klasskompisar, så förväntningarna var höga och pirret i magen helt säkert på plats, även om de utstrålade ett behagligt lugn på morgonkvisten. Det kan ha berott på ren trötthet också, men harmoniska såg de ut i alla fall.

Innan jag släppte iväg de små liven tog jag som vanligt en bild på båda två i trädgården. Det har jag gjort sedan den dagen då de började dagis (jo, jag vet att det heter förskola, men eftersom jag vill poängtera att det inte var sexårsverksamheten de började i skriver jag dagis) och det är så kul att följa deras utveckling.

Den första bilden jag tog i detta sammanhang var i augusti 2003. Söte sonen hade just fyllt två år och söta dottern skulle snart fylla fyra. Båda såg oerhört mycket fram emot att få börja dagis och jag som inte hade hunnit jobba mellan barnen, eftersom de föddes så pass tätt, kände jag mig också redo att låta någon annan ta hand om mina älsklingsgryn på dagarna.

Första skoldagen 2009
Första året jobbade jag bara 80% och var ledig på måndagar och det var en perfekt mjukstart för oss alla.

Bilden som jag fotograferat av hänger på väggen i tv-rummet och jag tycker att den är så härlig och uppiggande. Det syns tydligt hur ivriga och glada de är!

På den dator jag använder nu finns bara de tre senaste första-skoldagen-bilderna, men det är nog så kul att se. Det har onekligen hänt en del under åren som gått, även om man inte märker det så tydligt längs vägen.

Idag kom även ett kort refuseringsbrev på mejlen. Ytterligare ett förlag som inte inser potentialen hos Saga Allerlöv.

Carina Rydberg, som jag både gillar och skräms av, skrev härom dagen på Boktipset.se att hon bara sålde 300 exemplar av sin debutroman, men trots det fick hon skriva fler och med tredje boken kom genombrottet. Oerhört intressant och tänkvärt.

Det var i slutet av 1980-talet men helt klart en fullständigt annan tid. Nu är det bara snabba cash som räknas, precis som hon påpekade.

Nog är det ganska cyniskt och tragiskt?

Första skoldagen 2010

7 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Någon mer än jag som har problem att få in texten i bloggen idag???

Det går ju bara inte!!!

Joanna Björkqvist sa...

Jag provar om och om igen, men inget händer... Konstigt när alla andra funktioner tycks fungera.

När jag senast försökte igen fick inlägget en ny tid, så nu ser det ut som om jag har kommenterat innan inlägget publicerades. DET är att ha nyhetsnäsa det!

Joanna Björkqvist sa...

SÅ DÄR, JA!

Äntligen fungerar bloggen igen! :D

Duktiga Tjejen sa...

Blogger var nere hela dagen för mig!

Trist med ytterligare en refusering, men än finns väl hopp? När skickade du in den och till hur många? Jag har fortfarande bara fått två svar (nej) och väntar dagligen... När alla har nekat får jag minsann ge ut själv!

Joanna Björkqvist sa...

Skönt på något sätt att det inte bara är jag som drabbades, Duktiga tjejen! ;)

Jag tror att jag väntar på fyra till och skickade in dels i juni och sedan hittade jag några till att mejla i början av juli, så jag lär få vänta ett tag till...

Vi får sikta in oss på att ge ut själva och köpa varandras alster! ;)

Hanna Lans sa...

Jag skickade till sju förlag men har fortfarande bara fått svar från fyra. Det var för drygt ett år sedan ... Tycker det är ganska bedrövligt att man inte ens kan skicka ett svar med refusering, utan bara totalignorera. Vilken annan bransch tillåts bete sig så?

Joanna Björkqvist sa...

Men va??? DET var verkligen dålig stil! Så illa trodde jag faktiskt inte att det var, Hanna! Morr på dem!