Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 20 augusti 2011

Efter en festnatt - fotografering


After Worken med grannarna igår blev en grym succé. Vi droppade in från 17.30 och efter en dag med ösregn kom solen oväntat fram, så vi kunde vara ute på altanen med våra drinkar.

Efter en stund var det dags att ta för sig av det dignande buffébordet och jag måste säga att det är svårt för ens en väldigt fin restaurang att komma upp i den enormt höga matklassen som allt höll. Som demivegetarian var det en del jag inte ville äta, men i de allra flesta skålar och på så gott som alla fat fanns det mängder av läckra saker som passade min kräsna smak.

Det var fri placering och jättekul att hinna prata med alla som man inte sett på länge. Bara för att man är grannar springer man märkligt nog inte på varandra ens på sommaren, då vi alla rör oss utomhus. Igår var vi hela 39 personer med både vuxna och barn och barnen var allt mellan ett  och sexton år, så det var verkligen full rulle.

När vi var så proppmätta att vi knappt kunde röra oss höjde vi musiken och min partylista, som jag gjort på Spotify tidigare på dagen och döpt till Vild mix, för att den innehöll en ovanligt stor bredd utgjorde grundstommen och sedan valde alla gäster också sin favoriter.

Det var vansinnigt kul att dansa och stämningen var på topp hela kvällen. Vi höll till i det inglasade uterummet och där var det varmt och skönt i den mörka natten. Barnen slocknade ett efter ett, men vi vägrade sluta dansa, för det gäller att passa på när alla grannar är på plats och vi inte riskerar att störa något med vår högljudda musik.

Det blev en riktigt nostalgisk afton med en sjukt bra musikkavalkad av gamla låtar mestadels från 80- och 90-talen. När klockan passerat 4 på morgonkvisten spelade vi Inatt är hela staden vår med Noice och efter den sanna texten, för precis så kände vi allihop, tyckte vi motvilligt att det kanske var dags att gå hem och sova en stund.

Jag somnade vid 4.30 och hade ställt klockan på väckning kl 9, för tokiga dottern skulle på zumba. Köra så dags på dygnet var inte att tänka på för min del, men det tog ett par andra föräldrar hand om. Antagligen hade det varit okej för min del, för min vana trogen dricker jag bara vatten strax efter midnatt och resten av tiden, för då klarar man morgondagen galant och det vill man ju.

Särskilt som jag är ensamstående idag, eftersom käre maken direkt efter maten igår kväll begav sig till Skåne för att tävla i vindsurfing idag. Efter drygt fyra timmars sömn skuttade jag upp, gjorde frukost till trötta dottern och skickade iväg henne. Sedan satte jag mig och surfade runt på datorn och för ett par timmar senare vaknade den annars så morgonpigge sonen.

Hela eftermiddagen har dottern varit på simhallskalas och jag har ägnat mig åt att rensa i den försummade rabatten. Det var ett trevligt litet pyssel i solskenet, men det hade hunnit bli en hel del ogräs under våra tre veckor i Grekland, förstås.

Sedan tog jag en tur med kameran i grannskapet och konstaterade att det fortfarande är väldigt vackert i naturen och att vårt vackra gatunamn ännu en dag gjorde skäl för namnet.

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Det var ett riktigt trevligt gatunamn det!

Joanna Björkqvist sa...

Ja, det är vackert och stämmer dessutom väldigt ofta! :)

nillas liv på pinnen sa...

Nu har jag kollat runt på din blogg, dock utan att hitta något om ditt manus...? Förutom info om hittills inkomna refuseringar. (Vi skola alla den vägen vandra, är jag rädd.)
Vad jag däremot hittat är att du och din familj flög hem från Karpathos samma dag som jag och min äldsta dotter! =)
Får nästan en känsla av att ni stod framför oss i kön till incheckningsdisken. Hade du en svart klänning med färggranna blommor på?
Anyway, Karpathos var verkligwen fint.
Jag har skrivit svar på din fråga i en kommentar på min blogg.

Joanna Björkqvist sa...

Men oj, vad världen är liten! Jag har verkligen funderat över vad jag hade på mig, men kommit fram till att du måste ha helt rätt. Jag hade nog den svarta klänningen med blommor och i vänthallen plussade jag sedan på med strumbyxor, eftersom jag tycker att det drar så i flyget! Vad kul!

Här kommer länken till det jag skrivit om min bok:


http://joannasuniversum.blogspot.com/2011/07/lite-om-min-bok-eko-som-alltid-ar-pa.html

Nu ska jag hälsa på hos dig igen! :)

Jojjo sa...

Låter som om ni bor i ett supermysigt området, bara en sån sak som aw med grannarna till halv fem på morgonen! Själv försöker jag skynda in så fort jag kan för att mina grannar inte ska hinna se mig, haha

Joanna Björkqvist sa...

Hahahaha, Jojjo! Vårt område är verkligen grymt! :)