Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 6 augusti 2011

Rafflande dag på surfstranden


Vi började lite mjukt med att bada lite i poolen och äta lunch på hotellet, men på eftermiddagen tog barnen och jag bilen ner längs de slingriga vägar till surfstranden igen.

När vi kom såg vi inte en enda vindsurfare ute på havet. Däremot gick det ordentligt med gäss och jag började misstänka att det var en rätt kassa dag för speed, för det är väldigt noga med varofrån vinden kommer och förstås hur kraftig den är.

Dock visade det sig att vindsurfare hade lunchrast, så snart kom hela gänget ut på böljan blå igen och jag plockade självklart fram kameran.

Käre maken är extremt nöjd med dagen, för han satte hela FEM personbästa idag! Helt fantastiskt och det var förstås extra kul att hela familjen var på plats och såg det hända i realtid. Dessvärre kan jag erkänna att när det väl sker så märker vi det inte, för vi ser bara någon med segel S-877, gul tröja och röd hjälm svischa förbi.

Det går alltid undan när man tittar på och det är rent omöjligt för mig att se om det blev en kanonrunda eller inte. Gärna delade vi hans glädje efteråt i alla fall!

På bilderna på mig och söta dottern ser ni hur mycket det faktiskt blåste. När jag satt på stranden för att fotografera vindsurfarna tokblåste det så bakifrån att hela ryggen kändes blästrad till slut.

Säkerheten under tävlingarna är viktig så varje gång en vindsurfare ger sig ut på havet vänder de sitt röda kort till ett grönt och på så vis ser man om det fattas någon. Jag passade på att ta en bild när alla hade lunch, men det var betydligt grönare på tavlan någon timme senare.

På surfcentret har de Greklands absolut coolaste toaletter. De är målade i blått och gult, så vi svenskar känner oss hemma och så finns det inget tak. Det är en rätt häftig känsla att kissa under bar himmel trots att man reglat dörren med en hasp...

3 kommentarer:

morsan sa...

Är det sjögräs eller hår ni har? Ni är fina hur som helst och Vendela är ljuvlig som ett skogsrå på alla bilder!
Så bra med de röda o gröna korten!
Kul med toaletterna. Skulle funka bra här nu utan tak. Det regnar så mycket att spolning inte skulle vara nödvändig, bara att låta locket vara öppet! Puss!

Joanna Björkqvist sa...

Hahahaha, tokiga och roliga lilla morsan! Toalettidén var ju så kul!

Ja, det känns lite tryggt med korten, faktiskt. Igår fick en av de svenska killarna hämtas med gummibåt, för han klarade inte av den hårda vinden! Dramatiskt!

Puss!!!

Fiffiga Systrar sa...

Hihihi!! Det blåste visst riktigt ordentligt!!

Kram Elin