Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 13 augusti 2011

Båttur i fjorden i solskenet


Jag får nog jobba väldigt hårt om jag ska bli någon form av båtmänniska. Rent generellt är jag inte så värst förtjust i vatten om det inte gäller att dricka det eller titta på det. Det tycker jag om.

Söte sonen på upptäcktsfärd på ön - bra utsikt!
Men att bada? Skvätta? Få vatten i ögonen? Åka båt? Hoppa av i farten som en graciös hoppilandkalle? Halka på hala klippor? Dyka på okänt vatten direkt från klipporna? Brännas av brännmaneter? Doppa sig i nittongradigt svenskt havsvatten? Som är så mörkblått att det är svart?

Nej tack. Det lockar inte nämnvärt.

Ändå begav jag mig ut med familjen idag, för det är ju så trevligt att umgås och få spendera några värdefulla timmar ihop.

Pannkakor gräddades, bröd, räkost och chips packades ner och så for vi ut på böljan den blå. Eller i alla fall böljan den bruna, för vattnet var mer insjöliknande än havsblått idag. Troligen berodde det på det myckna regnandet tidigare.Mellan öarna i Kungsbackafjorden for vi fram. Tittade lite här och där. Kanske skulle vi lägga till här? Njae, det verkade lite grunt. Där då? Nope, det var för många båtar redan. Okej. Vi tar ett varv till.

Men där, då?! Jodå, där ligger ett par båtar, men det verkar vara ett bra ställe. Käre maken gör en liten fickparkering och snabbfotade dottern kastar sig upp på en klippa medan den arma modern ber en snabb bön om att hon inte ska halka och slå ut framtänderna.

När vi kommit i land allihop kan vi inte låta bli att skratta. På andra sidan ön ligger minst ett tiotal båtar till och de har dessutom kunnat lägga till vid en fin sandstrand, utan de där läskiga klipporna man kan halka på. Vi som trodde att vi var lite typ Robinson, som hittat en egen ö. Visst var fredag redan på plats med sina typ kusiner, men ändå. Vi trodde vi var tre familjer. Inte femton. Eller tjugo.


Lunchen åts med stor aptit och sedan upptäckte barnen ön. Dottern kom ivrigt springande tillbaka och sa att det fanns gott om björnbär, så hon fick en mugg att fylla. Självklart var hon tillbaka på två röda och bad om en mugg till som lika snabbt fylldes.


När vi kom hem bakade hon ljuvliga björnbärs-muffins alldeles själv. Den söta elvaåringen hörde mig närma mig köket vid ett tillfälle och då ropade hon att jag absolut inte fick titta och det gjorde jag förstås inte. När jag väl fick se bakverken blev jag mycket imponerad. Så vackra de var! Med florsocker och allt!

Dessutom hade produktiva dottern gjort egen lemonad på sex citroner, socker och vatten. Under veckorna på Karpathos var den hemgjorde lemonaden på hotellet det godaste hon visste, så nu ville hon prova att göra egen. Hon blev inte alls besviken. Den smakade alldeles förträffligt.

Det första receptet hon hittade var dock riktigt roligt efter som det var så uppenbart översatt rakt av från engelska. Läs och le:
"Ett kylt glas lemonad är salighet i varma svettiga dagar. Det är ett av de enklaste njutning att vem som helst kan gå till. En riktig höjdare under varma dagar, är lemonad en uppfriskande dryck som är hög i smak och kalorier. Så kan du ha valfritt antal glasögon som du känner.
Om du vill göra en perfekt glas lemonad följ instruktionerna nedan:"

Jag skrattade gott åt  det där antalet glasögon som man kan känna!2 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Valfritt antal glasögon, haha, klockrent!

Förövrigt tycker jag att det verkar underbart att dra ut på havet sådär... Hade varit riktigt avis om det inte vore för att jag själv befinner mig i skärgården just nu =)

Joanna Björkqvist sa...

Visst var det kul, Duktiga tjejen! :D

Visst är havet underbart?!