Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 26 augusti 2011

Årets femte utomlandsresa


Det är helt otroligt och inte alls något som händer varje år, men idag åker jag utomlands för femte gången på samma år. Vi inledde året i Australien, i våras åkte jag till Köpenhamn med en fin väninna, sedan for barnen och jag med mina föräldrar till Kreta i juni och därefter bar det av till Karpathos med familjen i juli.

Högst troligt är detta den sista utomlandsresan för barnen och mig för i år, medan käre maken redan har två till inplanerade; Tyskland och England och då är det vindsurfing som gäller.

Den här gången är det barnen som ska kvittera ut sina födelsedagspresenter. Båda önskade sig en resa till Legoland, så den här gången blir det till Danmark färden går och vi ser alla fram emot det. Förra året var vi inte där, men innan dess var vi där fem år i rad, tror jag. Svårt att hålla räkningen...


Legoland är något vi alla i familjen gillar och söte sonen, som är en legofantast av rang och bygger ihop vad som helst på rekordtid, brukar strosa runt och kika på minilandet i ett par timmar medan ivriga dottern och käre maken åker läskiga grejer.

Lite orolig är jag alltid för båtfärden, särskilt som det inte ska vara strålande väder, men jag tar min insmugglade åksjuketablett, som inte finns att köpa i Sverige, och hoppas på det bästa. Antalet gånger jag har kräkts på båtar, i flygplan, i bussar och i bilar går icke att räkna, men jag ger mig inte. Jag reser ändå envis som jag är.

Här kommer Jutlandica i augusti 2009 och min fina syster
jobbade ombord på vår hemfärd - trevligt!
På hemvägen åker vi med den vanliga Stenafärjan, men på ditvägen åker vi med en lite snabbare båt och det är första gången så det ska bli spännande.

Eftersom vi får räkna med lite regn har vi packat ner regnkläder och stövlar, men för första gången bor vi på Legoland hotell och det betyder att vi kan gå till hotellet om vi tröttnar på regnet. Där väntar vitt vin, ostbågar och en trevlig bok.

Det kommer alltså att bli fantastiskt mysigt alldeles oavsett väder.

Anden ser gigantisk ut i minilandet!

7 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Roligt! jag har aldrig varit på Legoland... Men jag har varit utomlands i Danmark, på Island och USA i åt och kanske blir det nått mer. Förra året tror jag att jag var utomlands tio gånger, men då var hälften med jobbet ;)

Australien vill jag verkligen åka till!

Duktiga Tjejen sa...

I ÅR ska det stå :)

Mallan sa...

Åh legoland.... :-)

ansepanse sa...

vi kom aldrig iväg till Legoland när barnen var små, det hade varit roligt
i år har det inte blivit mycket åkande överhuvudtaget, så blir det ibland
ha en trevlig tripp nu
kramar

Desirée sa...

Ha så roligt - kram!

jenny sa...

Jag var på legoland med familjen när jag och mina syskon var små. Kommer mest ihåg regn, regn och regn!

Andbilden var ju bara för skoj!

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga tjejen: Legoland är underbart! Även som vuxen gillar jag det, så det är inte för sent ännu! Island låter spännande - där har jag aldrig varit! :)

Mallan: Visst är det ett härligt ställe?! :)

Ansepanse: Man hinner inte allt! Man får försöka ta tillvara på dagarna på olika sätt alldeles oavsett resor! Ha en fin helg! Kram!

My Myself and I: Tusen tack! Önskar dig en mysig helg! Kram!

Jenny: Vi har varit grymt bortskämda med idel sol hittills, så jag kan inte ens föreställa mig Legoland i regn... Hoppas det inte blir så blött som det finns risk för... Ja, visst är andbilden rolig! :)