Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 28 januari 2011

Fin väninna lade spännande kort


Idag kom en mycket fin och speciell väninna på besök. Vi åt lunch ihop och efteråt tog hon fram sina vackra tarotkort och lade i ett mönster för mig. Det var verkligen otroligt träffsäkert och gav mig tydliga vinkar om mitt fortsatta liv på ett sätt som både hon och jag log åt, eftersom hon känner mig så väl och vet hur jag har det med livet.

Jag fick mig som vanligt en och annan tankeställare och i efterhand är det omöjligt att återge allt klokt hon sa, men något av det bästa var att jag fick kortet Celebration och hon läste högt för mig att jag inte ska vänta på att bara boka in fester i almanackan, utan livets stora fest pågår hela tiden runt omkring mig och jag ska bara hänga med och dansa i vattenpölarna, oavsett om det råkar blåsa eller regna på mig.

Det tycker jag var utmärkt sagt en fredag. Jag kanske ska sluta säga busglas och istället säga lyxglas eller festglas när vi tar ett glas vin mitt i veckan, för det här kortet gav mig tydligt stöd för just den typen av aktiviteter.

Ett av korten jag fick var Lekfullhet och handlade om att man ska vara lekfull i sinnet och inte ta livet så allvarligt. Det kom till rätt adress.

Jag fick också en del andra kort som var så på pricken att jag blev alldeles tårögd och en sak vill jag särskilt dela med mig av, eftersom många av mina vänner är lika mig. Kortet handlade om att inte fundera så mycket utan att hänga med i flödet och njuta av livet.

Det är ofta våra föreställningar om livet, snarare än livet själv, och våra egna krav och förväntningar på oss själva, som gör att vi känner oss otillräckliga eller i värsta fall odugliga.

Kortet sa istället:

- Har du någonsin sett ett deprimerat träd?

Trädet lever ju i alla högsta grad, trots att det, åtminstone på våra breddgrader, blir av med sina blad varenda höst.

Det ska jag tänka på. Det och allt annat klokt jag fick höra idag.

2 kommentarer:

Eva sa...

Ja att leva mer och fundera mindre på vad som kan hända låter som ett klokt råd!

Joanna Björkqvist sa...

Ja, det gäller nog oss alla lite grann! Det behöver vi påminnas om!