Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 7 januari 2011

Misstänkt giftspindel och god drinkEfter en liten promenad i värmen till det lokala köpcentret, där vi köpte några småsouvenirer, gick vi hem och hann halvvägs innan duggregnet kom. Det varade de dock bara ett par minuter, så vi hann nästan torka igen innan vi var hemma.

Barnen var inte så noga med att gå ner till havet så vi nöjde oss med en sväng till poolen och jag tog med mig min bok för att läsa lite medan barnen tog simborgarmärket för första gången i år. De simmande runt runt och snart var de klara.

Då upptäckte sonen en spindel på botten av poolen. Den var större en en handflata och såg inte alls trevlig ut. Just då kom en tjej som bor i huset och vi frågade henne vad hon trodde om denna ovälkomna  badgäst. Jag trodde den var död, eftersom den låg på botten, men hon sa att det kunde vara en vattenspindel och den lever i så fall alldeles utmärkt i vattnet och är dessutom dödlig. Om man blir biten är det alltså livsfarligt, så hon tyckte inte att vi skulle bada mer. Det tyckte inte jag heller, kan jag säga.

Framåt kvällen åkte vi till den ena sonen till våra vänner här i Australien och han och hans sambo bor otroligt fint alldeles vid havet, så de har en enorm utsikt över vattnet. De bjöd på dipp och en sorts jordnötter jag aldrig provat förut, men som visade sig vara mycket goda, Kri-Kri. De är täcka med något knaprigt och riktigt goda. Dessutom fick vi en Strawberry Daquiri och det var ju extremt lyxigt som fredagsdrink. Barnen fick en smoothie med mango och jordgubbar och den var också fantastiskt god.

Deras hund smet hela tiden mellan sonens ben och det såg så roligt ut, för på bilden ser det ut som om sonen försöker rida på hunden.

På kvällen åt vi den klassiska fredagsmaten; tacos. Praktiskt med något som alla gillar.

2 kommentarer:

Marika sa...

mysigt det där med spindel i poolen, hörru. kom hem nu! tycker ... Marika

Joanna Björkqvist sa...

Japp, nu är vi (dessvärre) hemma i kylan igen, Marika...