Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 26 januari 2011

Australia Day med bubbel och varma tankar


Idag firar vi Australia Day på lite distans och det gör vi en flaska bubbel, som jag fick i höstas. Äntligen kommer mina föräldrar och deras söta hund på besök för första gången i år. Det ska bli både gott och trevligt.

Dessvärre har vi fått tråkiga nyheter från våra vänner Down Under. Deras äldste son har blivit påkörd av en bil och fått 19 (!!!!) frakturer! Åh, vad jag tycker synd om honom och hela hans familj!

Den nionde januari firade vi en nybliven 45-årig med ett härligt strandparty och sedan åkte vi hem till honom och hans familj. När han senast skulle ta cykeln ner till stranden igen, för att sammanstråla med sin familj, blev han påkörd av en bilist, som inte alls såg honom, utan mejade ner honom fullständigt.

Både hjälmen och cykeln blev totalförstörda, men hade han inte haft hjälmen hade han säkerligen dött direkt. Han ligger nu på sjukhus och de har fixerat nacken i en ställning. Det är så fruktansvärt hemskt att det knappt ens går att tänka på. Än så länge vet de inte riktigt hur han mår, men huvud och ryggraden i övrigt verkar okej, men han får mycket smärtstillande och det krävs en hel del operationer för att ordna till alla frakturer.

Hela familjen finns i våra tankar idag, när dessutom våra fina vänner Tony och Jan, hans föräldrar, firar 48-årig bröllopsdag.

Som tur är är han extremt vältränad, så han kommer förhoppningsvis att läka sig fint, men han lär inte kunna tävla i triathlon, som han brukar göra, på väldigt länge.

Självklart kommer tankar på när min egen son blev påkörd tillbaka. Jag tänker på hur illa det kunde gått om farten varit högre...

Inga kommentarer: