Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 6 januari 2011

Molnhål i Merimbula


Direkt efter frukosten på vandrarhemmet, som för övrigt råkar vara till salu, gick vi till stranden, för att bada i det klara havet, men solen lyste endast med sin frånvaro när vi kom. För säkerhets skull smörjde jag in barnen med solskyddsfaktor 50 i alla fall och det var minsann tur, för helt plötsligt blev det en öppning i det tämligen kompakta molntäcket och solen lyste så fint igen.

Det var gott om rejäla vågor denna gång och så var det inte alls förra gången vi var här, utan då låg havet nästan spegelblank och barnen kunde lätt plaska omkring utan att det var någon fara. I år var det dock så höga vågor att det de bara fick gå ut till första vågen och inte ens andra, för det var för farligt. Maken fick sig ett par ordentliga turer på sin board och barnen blev överspolade så många gånger att de var ganska trötta efter någon halvtimme.

När solen kom fram gick vi lite längt bort på stranden och där möts havet från två håll, så det blir väldigt strömt, men samtidigt mindre vågor. Där tordes till och med jag bada en stund och det var underbart skönt. vattnet är så otroligt vackert här och när det rullar in mot stranden ser man verkligen hur klart och rent det är.

När vi badat klart var klockan 13.30 och det började bli dags att dra sig hemåt mot Wollongong igen och det var 38 mil att åka, så det var hög tid för att hinna hem till middagen hos våra vänner som vi hunnit sakna. Härligt nog slapp jag köra ens en meter denna dag och det var riktigt skönt att slippa med gårdagens bensinkaos i färskt minne. Vägarna var som vanligt kringelikrokiga och det kändes som att vi var aktiva i ett v-spel när vi for fram mil efter mil.

När vi kom hem igen fick vi underbar middag och den måste jag göra hemma snart, för det var en vidareutveckling av de rotsaker i ugn som jag brukar göra. Här var det potatis och pumpa som sattes in i ugnen med rosmarin och salt och efter en halvtimme fylldes långpannan på med körsbärstomater och zucchini och efter ytterligare tjugo minuter var det dags för lite topping, som bestod av en blandning mellan ströbröd, grovriven parmesan och fetaost. Helt otroligt gott!



Inga kommentarer: