Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 3 januari 2011

Svalt och vackert i Melbourne


Efter en natt i stekheta Albury var det skönt att bege oss söderöver igen och vi kunde på bilens termometer se hur temperaturen stadigt sjönk utanför. Vi turades om att köra och den som satt på passagerarsidan hade i uppdrag att fotografera varningsskyltar för koalor längs vägen och även hålla utkik i träden om vi möjligen skulle ha tur att se en livs levande vild koala sitta där uppe och slappa lite. Tyvärr gjorde vi inte det, utan vi fick nöja oss med bilder på skyltarna.
Det första vi gjorde när vi kom fram till storstaden Melbourne var att åka till Albert Park, där de alltid kör årets första Formel 1-lopp. Käre maken ser gärna dessa lopp och för honom var det kul att själv få köra på banan, så givetvis bytte vi förare igen, sa han fick göra det. Själv var jag ganska glad över att slippa köra mer i storstadstrafiken, för det är stressigt med allt som är så avigt som det blir när det är vänstertrafik.
Hotellet visade sig vara fint och utsikten från fönstret vetter mot en stor fin park, som ni kan bild på här.
En nackdel med hotellet är dock att de kostar hur mycket som helst att koppla upp sig mot nätet och då gör vi inte det om det inte är absolut nödvändigt och det får min blogg dessvärre inte anses vara, för att pilla med bilderna tar alltid ungefär en timme och det skulle säkert gå på ett par hundra spänn och det tänker vi morrande inte alls betala.
Däremot skrev jag en krönika på hotellrummet och den var vi tvungna att mejla iväg till redaktionen, så det gjorde vi.
Till barnens stora förtjusning åt vi äntligen lunch på Hungry Jack’s, som Burger King heter här nere, och spännande nog kunde de få sin dricka som slush och då valde båda en knallrosa Fanta Hallon och njöt av den i stora drag.
På eftermiddagen flanerade vi runt i storstan och det är svårt att tänka sig att vi bara ett dygn tidigare upplevde stekande hetta, för här svalkade vinden och det var drygt 20 grader i luften. Betydligt behagligare måste jag säga.
Vid Yarra River tog vi en glass och satt och myste i solen och snälle maken såg att andra runt omkring drack öl, så han gick in på en närliggande bar för att köpa en sådan. Spännande nog kom han istället ut med ett glas vitt vin, som var alldeles ovanligt gott, till mig och en färdigblandad burk med Jim Beam och Coca Cola till sig själv. Vilken lyx att få sitta och dricka detta i solskenet och se hela vackra staden framför sig!
När vi kom tillbaka till hotellet skrev jag krönikan, som jag ska publiceras i tisdagens tidning och i skymningen begav vi oss ner på stan igen för att äta middag. Vi promenerade genom China Town först, men sonen är inte så värst förtjust i kinamat, så vi valde bort det och satsade på ett säkert kort, pizza ännu en gång.
Vi avslutade kvällen med lite snacksmys och ett glas vin på hotellrummet innan vi somnade i det svala rummet helt utan insekter…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå ni verkar ha det underbart! Så kul att följa vad ni gör, ta hand om er och ha det fortsatt bra "down under" kramar åsa ö.

Anonym sa...

Såg just hur illa det är med översvämningar i Queensland, vad tvungen att kolla upp att ni inte befinner er i de trakterna. Melbourne, så trevligt =) Mycket pizza blir det! Omnonomom :)/Kram från Marika

Joanna Björkqvist sa...

Det är verkligen underbart här, Åsa! Kram och hoppas ni också har det fint!
Ja hu, Marika, vilka hemska bilder vi sett från översvämningarna! Tur att vi är precis på andra sidan! Kram!