Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 12 december 2012

Julkoket har börjat


Imorgon är det Lucia och då känns det verkligen som att lackar mot jul på allvar. Idag har jag kokat fudge och det doftar så ljuvligt att jag nästan vill hoppa ner i kastrullen trots att det är över hundra grader varmt. Tänk att få simma runt där när det är så kyligt ute...

Fudge är alltid lika gott och uppskattat och dessutom busenkelt att både göra och variera. Idag blev det en klassisk chokladfugde, men jag har köpt lakritsessens också, så nästa kommer att bli med lakritssmak.

Om ni blir sugna så finns det superlätta recepter under fliken Sötare recept ovan. När det gäller tiden behöver man tänka på hur vid kastrullen är och hur hög värme man kokar smeten på. Ju vidare kastrull och ju högre värme desto kortare koktid. Hellre en större kastrull där det kan bubbla fritt än en liten, som man måste ha på lägre temperatur så det inte kokar över.

Mmmmm, fudgen är i kylen, men doften hänger kvar i hemmet - underbart!

5 kommentarer:

Marina sa...

Nu blev till och med jag lite julgodissugen, det var så längesedan vi gjorde något i den vägen, men man vet aldrig, det kanske kan hända någon gång igen...

Anna-Karin Lundin sa...

Måste jag prova. Tack för receptet! Vilket vackert foto!!

Camilla sa...

Mums..det låter jättegott.
Vänta på mig...jag kommer!!! ;)
Kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Oj, fudge trodde jag var en hel vetenskap att göra själv. Kanske är det så för mig dock, eftersom jag är ganska så urkass i köket ;)
Men gott låter det.

Shamrock sa...

Jag gillar julgodis som är lätta att göra