Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 26 december 2012

Hemliga kanonrecept


Min snälla svärmor brukar alltid göra laxpaté till oss på juldagen och alla som känner mig förstår vilken perfekt mat det är för mig i jultid. Det är så himla gott för en som ratar mycket av det som finns på julbordet. Prinskorvar, sylta, köttbullar och julskinka går helt bort för mig som är demivegetarian.

Laxpatén på juldagen däremot är perfekt. Liksom fina mammas egenhändigt gravade lax på julaftonen. Och söta systerns egenhändigt kryddade wasabilax samma dag. Min egen köpta rökta lax är också helt okej, btw.

Nu är barnen så pass stora att de verkligen uppskattar laxpatén och idag frågade de farmor/svärmor om vi möjligen kunde få receptet. Utmärkt idé, tyckte jag å ena sidan, för jag vill gärna utöka min repertoar i köket ( som egentligen inte är riktigt så ömkansvärd som det verkar i detta inlägg...). Å andra sidan kände jag att jag inte alls ville ha receptet, för det är så gott att få komma till denna specialare år efter år utan att känna förpliktelsen att själv laga den 20 gånger dessemellan.

Hur gör ni med favoriträtter? Vill ni ha receptet?

3 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Hamnade här av en slump och hittade foton på lilla Alice! Så underbara foton. Hade själv en liten bichon i 10 år. Hon fick så ont i sina ben så vi var tvungna låta henne lämna oss. Sörjer henne fortfarande, då hon var oss så kär. Blev en liten minnesstund här nu, blandad
med glädje över att få se Alice!
Ha det gott!
Melodys matte

Fröken Kråknäs på vift sa...

God fortsättning på jul och mellandagar! Om jag vill ha receptet? Javisst!!

Jag har ett fantastiskt laxpatéminne från når vi bodde utanför Torekov. Då var vi bjudna på ett stort kalas där det serverades laxpaté och det var det godaste jag har ätit någonsin. Som jag åt, kommer inte ihåg någon annan mat från det kalaset.

Nu låter det som om din svärmors laxpaté skulle kunna vara något för mig.

Kram Katarina

Susanne P sa...

Ja, att bli bjuden på mat är alltid godare!
Vilken härlig jul ni haft!
Kram