Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 16 december 2012

Jul på Liseberg


Vilken härlig helg vi har haft med våra underbara norska vänner! Det började dramatiskt med snökaos i Norge och en snigelfart på 50 km/tim på motorvägen innan de ens nått svenska gränsen. Till råga på allt var det sedan totalstopp i trafiken innan Svinesund och där blev de stående.


Flera gånger hade vi kontakt via chatten på Facebook och spänningen var stor om de skulle klara att komma fram till klockan 14, då vi hade bestämt att ses vid Liseberg.


Som tur var lättades allt upp ganska raskt på vägarna och klockan 14.08 kunde vi kramas IRL, så med facit i hand gick det bättre än vi vågade tro bara några timmar tidigare.


Vi var inte direkt ensamma på Liseberg om man säger så, men det var ändå jättetrevligt på alla sätt. Några attraktioner var stängda på grund av vädret, men vi var inte där för att åka saker egentligen, utan det gör vi mer på sommaren. Jukebox var i alla fall, till barnens stora glädje, i full gång och som vanligt mådde jag lite halvilla bara att att se de barnen snurra runt som galningar. Nog är det ganska imponerande att skylten på den röda bilen, där båda mina barn sitter, är så skarp när resten av bilden, på grund av farten, är så suddig?


Barnen fick som vanligt varsitt knäckäpple och jag drack en mugg varm choklad som det var ljuvligt att värma händerna på, för som vanligt hade jag glömt att ta på mig vantar och det var rätt kyligt, även om det var någon enstaka plusgrad.


Mariannelunds karamellkokeri var på plats i år och lyckan var förstås stor eftersom godiset jag köpte på Tjolöholm för några veckor sedan är slut sedan länge. Tänk att det är så himla gott med riktigt gammaldags marknadsgodis.


Jag hade med mig kameran, för jag tycker att det är så vackert på Liseberg i juletid, men det var inte lätt att ta bra bilder, för dels var det mörkt och dels dessutom regnigt då och då. Jag hade en pappersnäsduk som jag hel tiden torkade kameran med, för trots att jag höll den under paraplyet som jag fällde upp vid alla små regnskurar, så kom det hela tiden några envetna droppar på den.


När jag kom hem och laddade in bilderna i datorn blev jag glatt överraskad, för bilderna var faktiskt bättre än jag vågat tro. Skönheten och stämningen som jag upplevde hade fångats ganska väl, trots allt.

Nu har våra underbara vänner åkt mot grannlandet igen och det känns tomt utan dem och deras härligt kvittrande norska. Jag längtar redan till sommaren då vi ska hälsa på dem i deras hytte - tiden kommer ju att flyga iväg till dess, för det gör den ju alltid.6 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilka härliga bilder, men nja, ensam på Liseberg är man nog aldrig ;) I år har inte hela vår familj varit på jul på Liseberg. Dock har barnen varit där med sin faster och farbror. Alltid så fint och uppskattat. Väl värt ett besök :)
Kram.

♥ Carina ♥ sa...

Skönt att era vänner kom fram helskinnade. Inte roligt att vara efter vägarna när det är oväder. På Liseberg var jag första helgen i december ifjol, på julmarknad. Det var så vackert med alla lampor fast ärligt talat så infann sig inte den riktiga känslan. Den fick jag på marknaden här hemma helgen efter. För här var det snö :)
Ha en fin kväll!
Kram

Jeanette sa...

Underbara bilder.
Jag ska nog till Liseberg på onsdag, synd att snön är borta.. Men det blir nog julstämning ändå.
Kramar

Fröken Kråknäs på vift sa...

Så vackert och så roligt! Det är många år sedan vi var på Liseberg i juletid, men den gången lyckades vi pricka in en Astrid Lindgrenjul med lite frost och stora snöflingor.

Ha en fin vecka!
Kram Katarina

Marina sa...

Jättehärliga bilder! Jag har aldrig varit på Lisebergs julmarkand, men jag har förstått att det ska vara väldigt vackert.

Camilla sa...

Borta bra men hemma bäst ;)
Tur att ni hade vett att ta det lugnt i trafiken.
Det är inte alla som gör. Vissa ska köra om i tid och otid. Dom fattar inte att det blir sån snörök så man inte ser något.
Jojo...det har hänt mig flera gånger.
Jag kör då väldigt försiktigt då det är fult väder.
Ja...annars också,för den delen :)
Kram!