Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 10 december 2012

Trerätters supé på andra advent


Trettonåriga dottern frågade om hon och elvaårige lillebror fick laga middag på kvällskvisten den andra advent. Visst, det kunde hon förstås gärna få, men jag föreslog att det kunde passa bättre en annan dag, när hon funderat över vad hon ville bjuda på, så jag kunde köpa hem lite goda saker. En söndagkväll alldeles innan veckohandlingen är det inte så himla skoj varken i kylen eller i skafferiet hemma hos oss.

Det lyssnade hon dock inte på det minsta, utan sa att det säkert skulle bli bra med det vi hade hemma. Jag trodde i mitt stilla sinne att hon skulle laga EN rätt - inte en trerätters festmeny!

Framåt sjutiden ropade kockarna att förrätten var serverad och först då insåg jag att det var en trerätters supé vi skulle bjudas på. Förrätten bestod av hemgjorda pizzaslicar i våra favoritsmaker; dottern och jag fick banan, curry och nötter på våra medan pojkarna i familjen fick skinka och salami på sina. Fantastiskt gott!

Till varmrätt fick vi spagetti med citronsås och det var riktigt gott. Dessutom var den tjusigt garnerad med ruccolablad.

Efterrätten bestod inte bara av en rätt, utan av två och vid det laget var jag helt svimfärdig, så imponerad var jag. Utan att jag märkt någonting hade barnen dels vispat ihop en chokladpudding och krossat pepparkakor på toppen och dels gjort småpajer med hallon och blåbär i.

Jag kan inte ens dagen efter begripa hur de lyckades göra allt detta på ungefär en halvtimme, medan jag kikade runt lite på nätet eftersom jag absolut inte fick vistas i köket.

Till denna flotta middag serverades en sval chardonnay och jag måste säga att de gärna får laga mat fler gånger - så himla gott och trevligt det var på alla sätt!

7 kommentarer:

Susanne sa...

Underbara barn.
Kramen

Unknown sa...

Så helt underbart duktigt av dem!

Ting sa...

Men wow!
låter ju som värsta nyårsmenyn!
Pastan lät ju gudomlig!

Camilla sa...

Mums!
Vad roligt att få bli bjuden på mat. Jag vet...jag blev ju det i söndags :)
Kram!

Camilla sa...

Glömde..Sv: ja,hedde är en böjning på ordet he.
Jag he blomman på bordet.
Jag hedde blomman på bordet.
Jag har hett blomman på bordet.
Så...nu kan du plugga ;)
Kram!

Vero sa...

härligt!

Min dotter frågade samma härom veckan, om hon fick fixa middag. JAg blev överlycklig och slängde mig på soffan. Med enkelhet så fixade hon ihop en kycklingsallad. Jag själv hade inte ens en aning om vad som skulle lagas om jag fått äran att laga middag.
Så skönt när det VILL fixa. Då spelar det ingen roll vad det blir och sen när det blir så mycket bättre än man ens vågat tänka... ja, då önskar jag att det hände oftare.

Bubbel sa...

Grymt imponerade måste jag säga - hur har du lyckats uppfostra dem så i så ung ålder? Mina söner är 22 + 19 och knappt de bjuder på hemlagad middag...