Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 12 februari 2012

Mitt liv som nöjesreporterDagens fotoutmaning är Music och det tycker jag är riktigt trevligt, för jag älskar musik. Däremot tyckte jag spontant att det var svårt att ta en bild av musiken jag tycker om. Musik ska man ju lyssna på och inte se på. Om man inte är på konsert förstås.

Nu för tiden lyssnar jag mest på musik via Spotify och jag kan ju inte ta en bild på datorn hela tiden - det verkar mer än lovligt trist.

Istället kom jag att tänka på att jag faktiskt jobbat som nöjesreporter i flera år och då tagit en massa bilder på artisterna och även intervjuat dem. Det var en trevlig tid, så idag bjuder jag på en kavalkad av artistbilder jag tagit för länge sedan, men de flesta är fortfarande stora stjärnor i Sverige, så de håller ännu.

Intervjuerna jag gjorde i samband med plåtningen får ni tyvärr klara er utan, för jag har ingen aning om var de är.Angelique Widengren ur Sound of Music var väldigt trevlig och efter spelningen på Liseberg året innan denna bild togs gick vi faktiskt runt på Liseberg tillsammans med henne och Nanne Grönvall, som då fortfarande hette Nordqvist, eftersom hon ännu inte gift sig med Peter Grönvall. Istället hade hon med sig sin dåvarande pojkvän, så jag fotograferade dem tillsammans när de skulle åka Lisebergs-Loopen.
Nanne Nordqvist tog sig tid att skriva autografer till alla ungdomar som väntade framför scenen efter spelningen. Det tycker jag alltid är bussigt när artisterna gör så, för utan fansen är de ju ingenting.
Tone Norum var på Liseberg privat, alltså utan att uppträda, och självklart tog jag en bild på henne då. Hon var där med sin dåvarande pojkvän Ulf Söderberg, sångare i gruppen Shanghai, så jag tog en bild på honom med, men jag kan inte lägga ut alla bilder jag har här idag, så jag hoppar över honom.

Andra som jag har bilder på men hoppar över idag är Mats Ronander, Rolf Wikström, Mick Ronson, Lolita Pop, Dag Vag, Tove Naess, Irma Schultz, Joppe Pihlgren, Style, Ratata, Roxette, Eva Dahlgren och säkert en massa andra som jag stött på genom åren, men inte kommer på just nu. Att jag hoppar över nämnda artister beror på att jag inte hittar bilderna just nu eller att bilderna inte håller tillräckligt hög kvalitet för att fotograferas av.


Björn Skifs drev under sju år projektet Badrock som var en populär show på Öland.


Förr klistrade jag in bilderna i album och skrev lite fint. De här lätt ostiga bokstäverna slog jag till med när jag sett Orup ännu en gång. Jag var ett stort fan och han var väldigt trevlig att intervjua. Bilderna här tror jag är tagna på Lisebergs scen, men jag har sett honom flera gånger även på andra ställen.Lena Philipsson är också en artist som bjuder mycket på sig själv och idag vet vi alla att hon är mycket mer lättpratad och trevlig än hon var känd för på den tiden. Faktum är jag nästan blev förvånad över hur extremt trevlig hon var och hon ställde snällt upp när jag ville fotografera henne medan hon läste tidningen jag jobbade för. Jag fick en hel serie med bra bilder, men den här är sötast.

Tidningen jag arbetade för hette Nöjes-Forum och var ungefär som Nöjesguiden som fanns i Stockholm och Göteborg, men den kom ut i Trestad, det vill säga Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Jag skrev om allt möjligt och hade alltid en hel sida som var min egen där jag bland annat gjorde ute - och innelistor, som var väldigt populära på den tiden. Mycket kul jobb!
Hon blir ju också väldigt bra på bild, Lena Ph, så av henne har jag hur många fina bilder som helst.När jag bläddrade igenom albumen som hastigast blev jag förvånad över att se den här bilden. Jag kom inte ihåg att Blossom Tainton, Kayo och Pernilla Wahlgren gjort någon spelning ihop, men det har de, för jag har bildbevis på det.Johan Kinde från Lustans Lakejer var en riktigt tjejmagnet på sin tid och den här bilden tycker jag är härlig för han har ju ett grymt smajl. Ser verkligen ut som om han gillar att stå på scenen och det uppskattar förstås fansen som tagit sig dit för att se honom.


Lill-Babs uppträdde på Kungsgatan i Trollhättan i samband med något, troligen Fallens Dagar, och hon tog på sig en röd clownnäsa. Klädsamt!


Lill Lindfors är väldigt kul att se på scenen, för hon blandar sångnummer med en massa roligt prat.Micke Dubois uppträdde som Svullo på en restaurang i Trollhättan där jag ibland jobbade i garderoben. Denna kväll var jag dock där som nöjesreporter och tog en massa bilder. De äckligaste, när han har munnen full av kattmat (nog var det kattmat?), ska ni slippa se. Jag gillade honom mycket och tycker att det är otroligt sorgligt att han dog så ung.


Sanne Salomonsen är en fantastisk kvinna. Jag såg henne få bara något år sedan ännu en gång och hon var lika bra och snygg som alltid. Hon har återhämtat sig enormt efter blodproppen i hjärnan 2006, då jag var orolig över att vi kanske sett henne på scenen för sista gången.


Carola har jag också fotograferat några gånger och den här bilden tycket jag är lite kul, för hon har glitterkeps och glansig jacka - inte så som vi är vana att se henne.


Rocktåget var riktigt kul och här sliter Lena Philipsson av Tomas Ledin skjortan.Efter Så mycket bättre som sändes i höstas och Ledins show på Rondo, som sägs vara helt makalöst bra, är han hetare än någonsin. Väldigt kul för honom, för jag gillar honom även om jag tycker att de flesta av låtarna är sådär. Några är jättebra, men jag gillar egentligen inte den typen av rock.


Lena Philipsson i en duett tillsammans med Niklas Strömstedt under Rocktågetkonserten, som jag tror var i Hunnebostrand.


Louise Hoffsten har alltid varit aktuell och här har hon lite fluffigare hår, men hon är sig ändå väldigt, väldig lik även ungefär 20 år senare.

Japp, det var lite musiktema från mitt liv som nöjesjournalist. Det var riktigt roliga år, måste jag säga.

Uppdatering: Så fort jag lagt ut detta blogginlägg såg jag att Whitney Houston avlidit under natten, endast 48 år gammal. Henne har jag varken intervjuat, fotograferat eller sett live, men hon var en av världens främsta sångerskor med en helt fantastiskt vacker röst, tycker jag. Det känns ofattbart att hon inte finns längre, även om hon levde ett väldigt hårt liv under lång tid.

Hon kommer ändå, precis som alltför många artister som gått bort alldeles för unga, att vara odödlig för oss musikälskare ...

9 kommentarer:

Maria sa...

fina bilder på fina artister :)
roligt jobb du hade ...

Ha en go söndag :)
Kramar Maria

Hanna Lans sa...

Haha, frisyrerna!

Just idag håller jag mig egentligen lite för skratt. Är något chockad över Whitney Houston. :(

Maria sa...

Måste vara ett häftigt album du har!!

Marina sa...

Kul jobb! Väldigt tragiskt med whitney houstons död - önödigt och alldeles för tidigt!

Mallan sa...

Åh vad roligt att se! så unga de är! :-) Kram

Anonym sa...

Oooo...Vilka underbara foto ♥...
/Kram Kram

Shamrock sa...

Vilka roliga bilder. Jag älskar Lill Lindfors eftersom hon är så proffsig och jag kommer nu ihåg att jag har en gammal LP med Tone Norum som jag tyckte var bra. Har inte hört den eller henne på länge nu

Joanna Björkqvist sa...

Maria: Ja, det var riktigt kul! Kram!

Hanna: Fruktansvärt sorgligt med Whitney...

Maria: Ja, det är det faktiskt och jag har till och med teckningar som några av dem gjort! :)

Marina: Verkligen onödigt och tragiskt för alla!

Mallan: Verkligen; så söta! :) Kram!

Fru Eriksson: Tackar! :) Kram!

Shamrock: Lill Lindfors är verkligen ett proffs! Kul med Tone, för det var ju en rätt kort liten karriär där...

Madlar sa...

Vilka härliga minnen bilderna väcker.....av party, bakfylla o ångrat hångel :)