Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 9 februari 2012

Lätt sagt men för lite gjort


Idag är temat i fotoutmaningen What you're reading och för mig som alltid har månadens bokcirkelbok på gång är det busenkelt att svara på vad jag läser. Självklart är det Simona Ahrnstedts Överenskommelser.

Den kommer dessutom passa utmärkt på min lista i den andra utmaningen som handlar om böcker och som finns på en flik ovan. Där ska man läsa en bok för varje bokstav och jag som trodde att Ö kanske skulle bli svårt kan redan i februari pusta ut.

Tyvärr hinner jag inte läsa så mycket som jag skulle önska just nu, för det är så mycket annat jag måste göra också. Lätt att berätta vad jag läser alltså, men jag erkänner att jag läser för lite.

På tal om läsning köpte jag boken som handlar om tidningen OKEJ för länge sedan och i samband med det skrev jag ett blogginlägg om hur galet det blev när jag intervjuade gruppen Sha-Boom. De senaste dagarna har jag fått ett par hundra tittar på just det inlägget trots att jag skrev det i december 2010 och jag undrade hur det kunde komma sig.

Det  visade sig att K-special just sänt ett oerhört intressant program om tidningens storhetstid och i programmet berättas att nakenbilderna på Dag Finn, som var sångare i Sha-Boom, minst sagt var negativa för tidningens upplagesiffror. Många blev förstås nyfikna på att läsa mer om detta och via google hamnade de då hos mig.

Och det är ju alltid trevligt, även om intervjuminnet var hemskt ...

8 kommentarer:

Anne Jonsson sa...

Hej, kul att hitta till din blogg!
Jag håller på att försöka skriva min första bok vilken jag hoppas ska bli utgiven Det känns fantastiskt att få möjlighet att förvekliga mina drömmar att bli författare. Egentligen vet jag inte vad som lockar mig med det yrket, men något är det. Anyhow, jag kämpar med skrivkramp och skriv-flow och idérikedom och idétorka...
Vansinnigt roligt är det i alla fall.

Maria sa...

Jag skrev ett inlägg om OKEJ häromdagen efter att ha sett den braiga dokumentären om densamma. Mitt starkaste minne av OKEJ var bilderna på Dee Snider när han gnagde på rått kött. Nakenbilderna på Dag Finn missade jag i tidningen men såg dem på TV. Det var ju inte mycket jag missade ;)

Västgötskan sa...

Ha ha! Ja du, den tidningen kommer jag ihåg, trots att jag inte var särskilt gammal. Nostalgi. :-D

Duktiga Tjejen sa...

Jag såg halva den dokumentären! Mådde för illa eller nått, minns inte varför jag inte såg klart den. Kanske gick den sent? Det är säkert därför du fått så många läsningar av det inlägget just nu!

Jag köpte alltid OKEJ...

Joanna Björkqvist sa...

Anne: Vad kul att du hittat hit! Det ska bli spännande att följa din väg och jag håller redan tummarna för dig!

Maria: Nog var det en kul tid med Okej! Men jag skulle vilja påstå att det var Blackie Lawless i W.A.S.P som snaskade på rått kött och inte Dee Snyder i Twisted Sister. Han var mer bara sminkad... :)

Västgötskan: Nostalgi här med! :)

Duktiga Tjejen: Jag vet inte när på dygnet K Special sändes, men det var fredag den 3 februari i alla fall. Själv såg jag det på SVT Play häromdagen. Och visst är det därför jag får så många läsningar just nu, precis som jag skrev i inlägget. Innan jag visste att K Special sänt dokumentären tyckte jag att det var skumt, men sedan föll ju bitarna på plats.

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att jag var för "gammal" för Okej. Kan i alla fall inte minnas att jag läste den, även om jag förstås visste att den fanns.

Maria sa...

Nu när du säger det kan jag nog se framför mig att det var sångaren i W.A.S.P som poserade med benet men jag visste att jag någonstans sett även Dee gnaga på ett köttben. Efter lite undersökningar visade det sig att det var på skivomslaget till Stay Hungry han håller i ett köttben. Dock inte så blodigt som jag minns det!!

Joanna Björkqvist sa...

Åsa: Visst är det intressant att 4-5 år kan göra skillnad? Som vuxna är vi alla mellan typ 30 och 50 jämngamla (nästan i alla fall!!!) men det är just de här små sakerna som säger att det skiljer några år trots allt... Intressant...

Maria: KUL att få veta!!! :)