Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 8 februari 2012

Hur privat törs man bli?


Dagens fotoutmaning är Where you sleep och här kan man ju fundera över hur privat man vill bli. Vill jag verkligen visa en bild på dubbelsängen? Kanske till och med med mig liggande där? I nattlinne? Osminkad?

Nä, för tusan. Det skulle inte glädja någon på morgonkvisten, så det hoppar jag över.

Istället visar jag kontrollen till det som är det allra bästa med platsen där jag sover. Jag har nämligen något så ljuvligt som en elektriskt uppvärmd säng. Det är en magnifik uppfinning som genom åren gett mig ett oändligt antal extra sömntimmar.

Över huvud taget har jag alltid varit en frusen typ och när jag fick min första elmadrass i present av min käre make bidrog det till att jag sov minst två, ibland tre, timmar mer per natt än jag gjort innan. Förr tog det nämligen timmar innan jag kunde somna för att jag låg och huttrade så, trots att jag var ordentligt påbyltad.

Elmadrasserna håller inte för evigt, utan jag har slitit ut några stycken genom åren. Den här senaste fick jag i julkapp av snälle maken för ett par månader sedan och den är extra flott, för den är som ett stort överdrag till madrassen och värmen går ända ner till sängslutet. Dessutom är den så finurlig att man kan ställa in värmen på en niogradig skala och även välj hur länge den ska vara på. Inte bara en on-off knapp här inte.

På toppen av det hela är madrassen uppdelad i två delar, så jag kan välja olika temperaturer för kroppen respektive fötterna eller helt stänga av en av delarna om jag så önskar. Vilket jag förvisso aldrig skulle få för mig att göra...

Jag älskar alla tekniska prylar vi har här hemma (datorn, kameran, ugnen, spisen, mobilen, TV:n - you name it), men elmadrassen har en väldigt speciell - och synnerligen varm plats - i mitt hjärta...

13 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Ä-L-S-K-A-R elmadrasser! Det var det som fick oss att inte frysa ihjäl oss förra vintern ...

Kristina Svensson sa...

Jag med! Använder ingen i Sverige, tror jag har slängt min nu men det var räddningen när jag bodde i Wales. Nollgradigt ute och otäta englasfönster och ingen centralvärme...

Camilla sa...

Ååå...låter som en madrass för mig.Gud så skönt det lät!
Fast en bild på dig liggandes i nattlinne och osminkad....ja...det hade varit roligare ;)
Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Det låter skönt med en elmadrass. Jag brukar krypa in till mannen när jag fryser. Han är som en kamin och jag som... ett kylskåp, haha. Vi kompleterar varann kan man säga ;)
Kram

Anonym sa...

Åh det låter magiskt med en "elmadrass"
En sån vill jag ha :)

Stoor kram

Anonym sa...

Elmadrass. Har aldrig ägt någon men efter din beskrivning av den så känner jag att jag saknar just en sådan. :)

Västgötskan sa...

Oh, så härligt! En sån skulle jag vilja ha! :-D

Marina sa...

2000-talets svar på varmvattensflaska...

Duktiga Tjejen sa...

Oh, vilken lyx! Jag har en elektrist värmekudde, det tyckte jag var lyxigt... ;) Fast vi bor ju i lgh och det är faktiskt aldrig särskilt kallt här, så sängen är ok ändå. I hus kan jag tänka mig att det är GULD!

Bubbel sa...

Elmadrass hade jag inte hört talas om tidigare - vilka grejjer det finns! Blev imponerad av elfilten min mamma fick av pappa nyss och ser att hon verkligen uppskattar den men tror inte det är något för mig. Fryser sällan och de få gångerna jag gör det får maken agera värmekälla!:)

Min plats i solen sa...

Låter helt underbart och speciellt nu då kylan har slagit sina klor i Sverige. Perfekt present från maken. :)

Någon elmadrass har jag inte men även jag har världens bästa make som kryper ner och värmer upp halva min sida åt mig bara för att han vet att jag fryser så. Det är kärlek det och slår alla diamanter och blommor i världen. ;)

Nära mig finns numera Nära dig. Den kom med posten idag och den hamnade överst i bokhögen bredvid sängen. Ser fram emot att läsa den Joanna. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Tankar vid midnatt sa...

Skrattar åt din varma säng - en annan behöver en kall säng! Med dessa kärringakörningar behöver jag en med inbyggd klimatanläggning *skratt*

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: jag med! Helt underbart att ha!

Kristina: Låter för eländigt där borta! Men jag tycker de behövs här med!

Camilla: Det är underbart skönt! Och näää, jag lovar att det inte hade varit kul med en sån bild! ;) Kram!

Carina: När vi är bortresa brukar maken vara snäll och ligga på min sida en stund innan jag kryper ner - så undviks de värsta köldskadorna! ;) Kram!

Stoffisen: Klart du ska ha en elmadrass! Men snart får du ju värme på annat sätt... ;) Kram!

Fruntimret: mmmmm, det är faktiskt helt underbart! :)

Västgötskan: Rekommenderas varmt - bokstavligt talat! ;)

Marina: Hahahaha, ja! :)

Duktiga Tjejen: Det är verkligen guld, men vi har ändå varmt här inne. Så gott som aldrig under 22 grader och inga dragiga golv heller, så det är ett varmt och skönt hus. Men ändå! En elmadrass är ändå GULD! :)

Bubbel: Jag som fryser nästan jämt! Vad skönt att inte vara frusen!

Lotta: En snäll make är underbart att ha! Slår det mesta - håller med!

Vad kul att du har boken nu! Ser fram emot att höra vad du tycker om den så småningom! Spännande! Varm kram!

Tankar vid midnatt: Haha, så olika det kan vara!