Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 10 februari 2012

En hyfsat rättvis bild


Dagens fotoutmaning You through 10 things fick mig att fundera en del. Det är ju faktiskt en ganska intressant tanke, för vilka tio saker, som dessutom går att fånga på en och samma bild, definierar mig på ett rättvist sätt?

Så här blev det idag i alla fall och jag tror att dessa tio saker ger en ganska bra och ärlig bild av mig som person.

Datorn
I bakgrunden syns min fina dator som jag tillbringar många timmar tillsammans med varenda dag. Jag har skrivit min roman på datorn, jag bloggar, mejlar, kollar hur mina vänner har det via Facebook och skajpar med dem (oftast mamma) som bor för långt bort för att hinna ses så ofta. Datorn är helt oumbärlig och en otroligt stor del av mitt liv.

Kameran
Jag fick gå ner i källaren och hämta en gammal kamera, för hur tar man en bild sin kamera annars? Man tar ju liksom bilden med kameran och då är det svårt att fotografera den samtidigt som man använder den. Spännande, det där. Hur som helst är fotografering något som jag tycker är riktigt roligt.

När jag plockat jordgubbar hela sommaren som 13-åring var det första jag köpte för min lön en egen kamera. Sedan dess har det blivit några till och kameran är en ständig följeslagare i mitt liv. Det är inte mycket i barnens liv som inte dokumenterats. Jag är glad över att de är så tålmodiga och ställer upp på bild när jag ber dem.

Nära dig
Självklart måste min roman finnas med bland de tio sakerna för den har jag levt med så länge och den är en stor del av mig. Eller om det är jag som är en stor del av den...

Läppstift
Jag har alltid gillat läppstift och använder det jämt. Till och med när jag är hemma själv. En period för något år sedan fick det bli läppglans, för att läppstift kändes för omodernt, men nu är jag tillbaka i läppstiftssvängen igen och det gillar jag.

Silverarmband
Armbandet består av nästan 15 meter äkta silver och jag har gjort varenda liten ring själv och sågat och bundit ihop till ett vackert brynjemönster. Jag bär armbandet varje dag och natt sedan över tjugo år tillbaka. Det sitter på jämt, oavsett vad jag gör. Enda gångerna jag har tagit av mig det har varit på BB, för då fick jag ett annat litet fint armband på mig. Fast det var av plast.

iPhone
Även innan jag fick denna moderna iPhone har telefonen varit viktig för mig när det gäller kommunikation, men nu när jag kan spela Wordfeud på den är den ännu roligare. Matchen ni ser på bilden är mot min mor och hon skickade just FAXADE, vilket gav henne tillbaka ledningen. Typiskt!

Choklad
Choklad ser jag nästan inte som godis utan lite mer som mat och gott är det. Här är Marabous nya Mandelsplit och den ska vi testa ikväll, dottern och jag. Sonen gillar inte nötter och maken inte ljus choklad, så vi får ha den för oss själva. Smart att köpa den.

Örhängen
Jag har alltid örhängen och de här ringarna är basen i min örhängssamling. Det är minst 10 år sedan jag gjorde dem, i silver förstås, och jag har använt dem hundratals gånger.

Macka
Visst gillar jag lagad mat, om den är god och inte innehåller kött, men jag skulle faktiskt kunna leva på mackor av olika slag. Jag älskar mackor. För ett par år sedan försökte jag äta GI, för att det skulle vara så nyttigt. Efter någon vecka började jag bli deprimerad och fick ont i magen. Jag saknade mina mackor något oerhört. Jag gillar alla möjliga pålägg och röror, men en hederlig ostmacka är aldrig fel.

Vin
Det är ju ändå fredag och då passar det utmärkt med en flaska skumvin, som de kallar det på Åland. Jag dricker bara vitt, varken rött eller rosé, och bortsett från att det är gott, så står det också för lite flärd i livet. Jag associerar vin till positiva stunder med familj och vänner och stunder där man vill njuta lite extra. Sådant gillar jag.

Så där, ja. Nu känner ni mig lite bättre. Har ni något kul som definierar er?

9 kommentarer:

Bubbel sa...

Ha ha, skulle själv kunna skriva under på det mesta av ditt foto!:) kram

Västgötskan sa...

Det låter nästan som att du beskriver mig (förutom boken då förstås). Plus att jag inte är en läppstift-människa. A.L.L.S. Hihi! :-D

Åsa sa...

Kramar på dig och tack för dina ord inne hos mej <3
vad som definierar mig är nog min djurkärlek :)jag talar med alla djur jag möter, ibland tyst i huvudet, men dom hör mej ändå, jag ser det i deras ögon :)
Kramar Åsa

Marina sa...

Ska fundera lite på det...

anette sa...

För min del är det: Blåbärsmuffins,kaffe, Äpple förutom kameran förstås och datorn.
Men skulle det som beskrivs i inmundiga, ligga framme så skulle alla som känner mig veta direkt ät jag har varit där :)
Önskar dig en härlig fredagskväll söta du.
kram

Joanna Björkqvist sa...

Bubbel: Härligt att inte vara ensam! :)

Västgötskan: Men 8 av 10 är ju inte illa! :)

Åsa: Vad härligt - det var kul att få veta det om dig! Kram!

Marina: Har du kommit fram till något...?

anette: Goda saker, särkilt muffinsen! Önskar dig en underbar helg och myspys med alla hundarna! Kram!

Shamrock sa...

Vilken rolig bild. Nu måste jag fundera ut vad som gäller mig

Anneli Stålberg sa...

Jag tycker att det var väldigt bra saker som du beskrev dig själv med. Intressant! :) Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Shamrock: Det är faktiskt en rätt kul tanke! :)

Anneli: Tack - lite blandad kompott! ;) Kram!