Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 4 februari 2012

Himlen är oskyldigt blå


Bild från altanen i söderläge vid kl 8 i morse.

Dagens fotoutmaning är Your sky och idag är den verkligen fantastiskt vacker. Jag älskar klarblå himmel. Visserligen skulle jag önska att det var ungefär 35 grader varmare än det är, vilket gör att jag inser hur otroligt svinkallt det faktiskt är idag, men en blå himmel är i alla fall glädjande.

Det är tur att det här temat inte kom en dimmig dag, för ibland är det så dimmigt att jag knappt ser grannhuset och det kan pågå en hel vecka.

Bild mot nordost vid kl 8.30 i morse.
Idag blir det en liten promenad till fiskbutiken där jag ska köpa en bit lax och någon röra. Lunchen idag kommer att bli supergod och jag kan inte fatta att jag inte lagat det sedan förrförra vintern. Det är ingen sommarmat, så ibland när sommaren kommer glömmer jag bort att det finns.

Förra vintern kom jag inte på det på hela tiden, men nu så. Snart står jag där och steker igen. Vad jag steker får ni se senare, för det har inte med himlen att göra och det var ju det som det här blogginlägget skulle handla om, tänkte jag.

Jag lyckades väl sådär med den detaljen.

Bild mot sydväst vid kl 9 i morse.

5 kommentarer:

Hanna Lans sa...

När jag visade bilder från Sverige i södra Europa en gång, och långt senare när jag visade bilder i USA, så fick jag samma fråga: Är himlen sådär blå i Sverige? Då insåg jag att den här underbara blå färgen vi har inte finns överallt. Det har väl förmodligen att göra med vinkeln mot solen etc, men visst blir det en fantastisk färg!

Anonym sa...

Visst är det vackert! Det är helt underbart, men mindre härligt med kylan. Kom precis in efter en 2 h promenad med Tindra *burr*

Kram

Susanne sa...

Vackra bilder.

Marina sa...

Vackra underbara himmelsblå bilder.

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Vad intressant! Jag har faktiskt aldrig tänkt att att himlen har en särskild blå färg här i Sverige, men däremot att vattnet är mycket svartare. Kanske har det att göra med himla som speglar sig, för vatten har ju egentligen ingen färg...

Stoffisen: Ja, hu, vad kallt det är nu! Brrrr! Kram!

Susanne: Tackar!

Marina: Tusen tack!