Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 20 februari 2012

Handväskan en symbol?


Dagens fotoutmaning In your bag tycker jag är lite rolig, för kanske är det så att handväskan inklusive sitt innehåll är en symbol för den person äger den. Jag tror att det är så - åtminstone i hög grad.

Jag började morgonen med att skicka iväg sonen till skolan och så fort han släpat sig iväg i den nyfallna snön öppnade jag handväskan som låg på golvet i hallen och tittade ner i den. Jag blev lite full i skratt när jag såg hur pass väl den speglar mig och hämtade genast kameran för att ta en bild. Ingenting flyttade jag på, utan så här såg det ut i väskan en alldeles vanlig måndagsmorgon i februari 2012.

För att berätta lite om innehållet från vänster så ser vi först en förpackning med pappersnäsdukar och det ligger alltid där. Sedan syns en desinficerande våtservett och i dessa sjuktider är det guld värt att ha lite antibacillprylar här och var. Den lilla flaskan med handsprit som också ligger där syns inte i bild, men våtservetten är en kvarleva från senaste resan utomlands, då man inte får ha flytande handsprit i handbagaget. Den flaskan är dock sedan länge tillbaka i väskan.

Och så har vi lite av livets goda som sticker fram. Fransk nougat, tycker jag är jättegott och det här är bara pappret, för igår, medan resten av familjen åkte skidor, mumsade jag i mig innehållet. Det gula är en liten påse godis och det är inte vilket godis som helst, utan kolasalta giga cd från ACT. Mycket svårt att få tag på och jag köpte det innan vi åkte till USA och vi ville köpa med oss riktigt svenskt saltlakritsgodis till våra amerikanska vänner.

Långt till vänster syns också en penna, för en journalist vill inte lämna hemmet naken. Apropå naken, och rädd och exposed som Maria Montazami sa för något år sedan, har jag självklart läppstift i väskan också. När jag tagit bilden räknande jag dem och det var fyra läppstift och ett läppglans som rymdes i väskan, men bara ett, men silverhylsa, kom med på bild.

En rosa hårsnodd sticker också fram bredvid godispåsen och det är också alltid bra att ha, till dottern eller mig. Längst till höger ser det mest svart ut, men det är där plånboken gömmer sig. Den syns inte speciellt bra, men den finns. Visserligen noterade jag igår att det endast finns en enkrona och en femtioöring i kontanter i den, men det är i alla fall en plånbok. Fast den är en skämt på penningfronten.

I förgrunden ser vi bokcirkelboken Överenskommelser av Simona Ahrnstedt och den var mitt sällskap igår när de andra i familjen åkte i skidbacken. Jag kämpar ärligt talat med den, för det är inte min typ av bok och en väldigt massa ord är det också.

Väskan i sig då? Tja, vad kan man säga? Inte är det en väska för 17 000 i alla fall. Tvärtom är den köpt på Åhléns och det är inte äkta skinn, eftersom jag föredrar fejk, som rimmar fint med mitt beslut att inte äta kött. Den kostade nog strax under 400 kronor och det tyckte jag var okej.

I botten av väskan finns en del gamla skrynkliga kvitton som ska slängas, en påsklämma, ett par hårspännen, rabattkuponger från H&M (just den sticker faktiskt fram alldeles under pennan och syns i bild) och KappAhl, en ask med Emser samt ett plåster. Rätt så rörigt, men många bra att ha-saker.

Sammantaget tycker jag faktiskt att både väskan och innehållet ger en rätt bra bild av mig.

Känner du också igen dig i din väska?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen mig väldigt väl fast i min ligger även en mobilbilladdare, en kamera och en diktafon. Kameran används flitigt men de andra två skulle jag kunna plocka ur egentligen. :)

Anette sa...

Känner igen mig i din väska. Har typ samma saker, fast en plånbok och mobil då förstås. ;)

Ha en fin dag vännen ♥

Kramar @nette

Camilla sa...

Just nu har jag nyss rensat i min väska. Hahaha...det var kvitton i massor,kan jag lova.
Annars har jag, som alla andra kvinnor har i sin väska. ALLT!!! ;)
Sv: Nä...jag missade dig. Inte visste jag att du var med i den filmen. Vad gjorde du och i vilka scener var du med i?
Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Jag har alltid en bok i min väska! Och tuggummi. Sällan, sällan godis av något slag. Mobil, nycklar, plånka och ofta en massa skit som jag försöker rensa bort...

Fröken Kråknäs på vift sa...

Handväskors innehåll skulle man kunna prata länge om. Jag har en väninna som verkar ha ett outsinligt lager med choklad i sin väska. När som helt kan hon plocka upp en choklad som passar för tillfället; allt från en vanlig Marabou till en lyxig pralin.

Min väska skulle vara naken utan tuggummi och min Samsung Tab.

Kram

Anne Jonsson sa...

Funkar det där likadant som med ens skrivbord? Det där med att en persons skrivbord är en symbol för personens personlighet? Jag har alltid undrat hur det är med de personer som har precis tomt på sitt skrivbord...
Min handväska är i alla fall rörig med massor av gamla kvitton och någon halstablettpåse (Fisherman´s Friend) och annat livsviktigt :-D
iPhonen är naturligtvis med, inte nödvändigtvis för att ringa med utan för att skriva ner alla idéer och scener till min bok som dyker upp i mitt huvud under dagen.

Kvinna i medelålderns tid sa...

Använder helst inte väska, vet inte vad jag ska släpa med mig. Stora fickor är bra ;-))

Shamrock sa...

För tillfället byter jag väska var och varannan dag beroende på om jag har träning eller inte. Kaos är ordet eftersom jag oftast glömmer saker i fel väska...

Joanna Björkqvist sa...

Fruntimret: Diktafon i handväskan?! Vad coolt!!!

@nette: Plånboken hade jag ju där och det skrev jag! :) Mobilen däremot hade ännu inte hamnat där, för den fungerar som väckarklocka på morgonkvisten! :) Kram!

Camilla: Ni ska vara glada att ni slapp se det undre skiktet med grejer, jag har också ALLT i väskan! ;) Kram!

Duktiga Tjejen: Nycklarna ligger i en korg när jag är hemma och i väskan när jag går hemifrån... Mycket trevligt att alltid ha en bok i väskan!

Fröken Kråknäs: Jag gillar din väninna skarpt! :) Jag hade också tuggummi längre ner i väskan, faktiskt... Kram!

Anne: Perfekt att ha ett modernt anteckningsblock med sig! ;)

Kvinna i m t: Har du ingen handväska??? Grymt intressant! :)

Shamrock: Ännu en anledning att inte träna! ;)

Anneli Stålberg sa...

Det samlas gärna väldigt mycket i en handväska. Jag är superdålig på handväskor, men börjar vänja mig igen efter att ha levt många år med en skötväska.
Kram!

anette sa...

Min väska är jag ;)
Utan banan och kamera. Så är de inte min väska.
Sen är det en massa annat som jag klart skulle kunna klar mig utan .
Sov så gott
kram