Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 2 februari 2012

Frukost vid datorn


Dagens fotoutmaning heter Breakfast och det äter jag varje morgon, så jag behöver inte alls slå knut på mig för att ta en bild på det.

Jag är periodare när det gäller vad jag föredrar till frukost. I långa perioder äter jag två stekta ägg, men just nu är jag inne i en tunndrödsrulle-med-räkost-period. Det tycker jag är riktigt gott.

Oavsett vad jag äter dricker jag alltid en rejäl kopp te och så även idag. Idag fick det, precis som de två senaste veckorna, bli Friggs ekologiska rooiboste med rabarber och vanilj - jättegott. Självklart äter jag frukosten framför datorn, för jag måste ju uppdatera mig på vad som hänt i sajberspejs under natten.

Om jag helt fritt får välja föredrar jag självklart en härligt dignande hotellfrukost full av läckerheter. Jag älskar hotellfrukostar där man kan välja mellan allt möjligt gott och oftast väljer jag lite av varje och passar på att ta allt det där som jag inte alls äter hemma.

Osten beställdes separat och kom in
så här flott - jättegott!
Vår frukost på nyårsaftonen för en dryg månad sedan var den sista vi åt i New York och den intogs på ett supermysigt ställe som satsar på ekologiska produkter. Menyn var omfattande och vi läste och valde både länge och väl. Till slut bestämde vi oss för två brödkorgar med tre sorters bröd i varje, en osttallrik med cheddarost, varm choklad till barnen, te till mig samt kaffe till maken så att han skulle kunna hålla sig pigg och alert under de tjugo milen han snart skulle köra för att komma till våra vänner på Long Island.

En chocolatechipcookie rundade av frukosten perfekt.

När jag drömmer mig tillbaka känns min ynkliga tunnbrödsrulle aningen trist. Tur då att jag ska äta lunch med fin vännina här då. Idag har vi tur med soppan, för den låter ljuvlig. Desserten ska vi inte ens tala om. Det är en fullständigt dröm och fyller utan tvekan hela dagens kaloribehov på bara några minuter.

Då går det an att bara ta en liten macka till frukost.


Barnen fick själva hälla i chokladen i den varma mjölken
och i glaset finns färskpressad äppeljuice. Den ser mer ut
som nyponsoppa, men smakade underbart av äpplen.

7 kommentarer:

Sjubarnsmamma sa...

Jag satt och åt min frukost tillsammans med min dator ;-) Brukar sitta vid den och läsa bloggar när jag äter frukost.

Ha en fin dag :-D
Kram kram

Hanna Lans sa...

Jag äter också frukost framför datorn. Innan den fanns så läste jag alltid en bok när jag åt, så jag var lika asocial dåförtiden. Hoppas ni får det bra idag!

Västgötskan sa...

Jag har hakat upp mig ica:s bärblandning med tranbär, havtorn, gojibär och björnbär. Mycket gott till vaniljyoghurt! :)

Marina sa...

här blir det också frukost framför datorn - svenska tidningarna finns ju där!

Erika sa...

Jag gillar utmaningen men har alltför svårt för att hålla mig till förutbestämda saker. Önskar att jag inte var så impulsiv och ombytlig. Men men...:-)

Camilla sa...

Nu blev jag hungrig.
Nä,jag har inte ätit frukost än.
Men du...hotellfrukost skulle sitta fint nu :)
Kram!

Anonym sa...

Tycker nog att frukosten ser helt ok ut. Endast provivan som saknas. :)