Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 25 februari 2011

Lyxfredag med småplock


När barnen slutat skolan för dagen tog jag med dottern på en snabbtur till Ica och där var det Superfredag med glitter och glamour som tema. All personal var extra tjusig med glitterhattar, silverslipsar och glitter på kinderna och dessutom var det fullt av provsmakningar i butiken.

Kunderna bjöds på en hel bakad potatis med skagenröra, Gårdschips, ris med varmrökt lax, nachoschips med guacamole samt Ballerina. Inte undra på att det drällde av folk överallt, för alla vill väl gå på förfest en fredagseftermiddag?

När vi plockat lite av varje tog vi en lapp till delikatessen och eftersom det var tretton före hann vi stå och sukta vid alla smårätterna så länge att vi bestämde oss för att prova några av alla de där skålarna som står och ser så inbjudande ut.

Kycklingspett och coleslaw var det vi tänkt oss, men vi kom även hem med Rödbetsquinoasallad, Grön ärtpesto och Nobis-sallad, som är ny sedan tre veckor och tydligen väldigt uppskattad redan. Det är tortellini med ricottafyllning, så det låter gott och allt där brukar smaka underbart så vi håller tummarna.

När vi skulle gå ut lämnade vi kvittot med namn och telefonnummer i en gigantisk silverlåda, för om man handlar för över 500 kronor har man chans att vinna en kundvagn full med en massa godsaker ur butiken. Nu får vi hålla tummarna för att vi vinner det där, för så mycket som vi handlar på Ica varje vecka, så vore det inte mer än rätt. Fast det är vi å andra sidan knappast ensamma om att göra och tycka, så vem som än vinner har säkert förtjänat det.

Framåt kvällen är det dags för skumvin, detta underbara ord som finlandssvenskarna använder istället för mousserande vin. Jag tycker att det är ett utmärkt ord som låter kul och inte riktigt lika märkvärdigt som mousserande. Det är nog därför jag oftast själv säger bubbelvin eller bara bubbel. Det smakar lyxigt och bubblar härligt, men för att man ska kunna med att dricka det gott samvete, utan att känna sig alltför snobbig, så får det bli bubbel eller numera skumvin.

Skål och trevlig fredag!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter underbart gott, hoppas det smakade!Puss!

Joanna Björkqvist sa...

Det var supergott allting måste jag säga! Fast Nobissalladen var lurig, för det stod på skylten i disken att det var ricottafyllning och det var det säkert, men det var kött OCKSÅ och det stod inte... Det var nära att jag åt en! Tur att jag alltid skär allt i småbitar... Puss!