Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 26 februari 2011

Mmmmm - mysig, mumsig mässa med mat


Åh, vad mycket gott det fanns på mässan Passion för mat i Eriksbergshallen idag! Och massor av generösa provsmakningar!

Vi var där redan strax efter klockan 10 och det så glashalt på vägen att vi inte våga sitta kvar i bilen, medan käre maken parkerade, utan jag och barnen gick istället direkt till mässhallen. Trots att jag gick med myrsteg höll jag på att trilla flera gånger och det var riktigt otäckt.

Väl inne i mässhallen vimlade det av utställare och det var svårt att veta i vilken ände vi skulle börja för allt såg så otroligt gott ut. Vi började i alla fall med ostar och det kan man säga blev det genomgående temat hela förmiddagen, för jag köpte ostar i vartenda hörn jag kunde hitta.

Att provsmaka är alltid lika trevligt och jag provsmakade så mycket att jag lätt kunde hoppa över lunchen idag och istället vänta tills gästerna kommer ikväll.

Att räkna upp alla ostar jag köpte känns som en omöjlighet och ni ska slippa se några av dem på bild också, men några av dem ni ser på den översta bilden bara måste jag berätta om, för de är så utomjordiskt goda.

Briosten har de delat på och lagt ett laget tryffel mitt i osten och det var otroligt gott. Den som ligger bredvid heter Gruyère, kommer från Schweiz och är en opastöriserad hårdost med mycket smak. Till den kan man äta den spanska fruktkakan som är orange och ligger lite nedanför. Den heter Pan de Orejón och består endast av torkade aprikoser och mandel, så det är ingen kaka i vår vanliga mening.

Den i mitten längst fram är den mest exklusiva osten och kommer från Frankrike, där en av landets tolv ostmästare ligger bakom denna delikatess. Denna ost passar, liksom de andra smakrika ostarna vi köpt, fint ihop med fikon och jag kunde inte motstå denna vackra burk med stora härliga fikon i. Om man tittar noga på bilden så ser man de stora fikonen simma omkring där inne. Både vackert och gott!

Ikväll kommer fina vänner på besök och då satsar vi på tacos, eftersom det är någon som alla gillar och denna samling tacosaker köpte jag idag för endast 40 kronor. Något vi fick provsmaka idag, och som jag tänker bjuda på till fördrinken ikväll, är ett varmt drinktilltugg, som verkar busenkelt att göra.

Man tar bara en Corn tortilla breder ut Chipotle Paste på den och lägger på några skivor ost. Slutligen lägger man en nu tortilla ovanpå och sätter in några minuter i ugnen. När den är klar skär man i lagom stora bitar och serverar varmt till drinken - enkelt och supergott!

Självklart fanns det inte bara mat, utan även choklad och de här påsarna kunde jag inte motstå. Alla var väldigt goda, men de som ser ut som stenar är så enormt dekorativa! Jag vill ha dem i en skål och så får ingen äta upp dem! Samtidigt är de så fina i sina små påsar att jag inte ens vill öppna dem.

Det fanns också väldigt intressant choklad som var exklusiv och svindyr, men väldigt god, så jag var tvungen att köpa den, för det kan vara kul att ge bort i present någon gång. Särskilt om man samtidigt ger bort en flaska vin i samma stil. Redan ikväll tänker jag bjuda på den med Chardonnay.

Det var en mycket inspirerande och trevlig mässa och andra saker som jag köpte, men inte lägger ut bilder på är bland annat bruna ägg, två flaskor fin olivolja och tre olika enkilosostar.

Jag tror att vi har ost som räcker någon månad nu, men jag är aldrig orolig för att det inte ska gå åt, för vi äter ungefär ett kilo ost i veckan i den här familjen.

Mmmmm. Nu börjar jag bli hungrig av att skriva om allt gott och dessutom läskas av bilderna. Jag tror jag går ut i köket och skär en bit ost...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Din lilla frossare!!!!!!!!!!!!!!!
Låter VÄLDIGT gott!!!!

Joanna Björkqvist sa...

Allt var supergott måste jag säga! Ostarna var SÅÅÅ goda! En av dem tänkte jag spara tills ni kommer!