Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 27 februari 2011

Etiopien, Kenya, USA och Malaysia


Jag går inte in speciellt ofta och kikar på var mina bloggläsare befinner sig, men när jag gör det blir jag alltid överraskad, för min övertygelse när jag började skriva var att jag bara skulle ha läsare i Sverige, men så är det inte.

Jag har tvärtom läsare från hela världen. Om man tittar på den senaste veckan så har är det varit besök från bland annat Japan, Etiopien och Kenya. Ibland är det nog slumpen som gör att någon råkar titta in, men en del har besök har förklaringar och det är lite roligt.

Japan kan förklaras med att en väninna har bott där i flera år och jag lade upp länken i hennes logg på Facebook, för att hon skulle få se att jag använder de fina handledsvärmarna som hennes mamma virkade till mig förra vintern. En av hennes vänner i Japan såg länken och klickade på den, för det visade sig att även denna kvinna hade likadana handledsvärmare. Helt plötsligt satt vi och kommenterade varandras inlägg på Facebook tvärs över jorden.

När det gäller Kenya hade jag som tonåring en brevvän där och spännande nog lyckades jag förra året hitta henne igen på Facebook, tack vare att hon hade behållit sitt flicknamn. Sedan många år bor hon i USA, så det var en ren chansning att skicka ett meddelande, för det stod ju inte Kenya utan USA, men det visade sig att det var rätt tjej, så nu har vi återupptagit kontakten och det känns väldigt roligt. Hon skrev på sin statusrad att det var kul att ha kontakt med mig igen och då tipsade jag henne om bloggen, så att hon se lite vad jag gör. Tydligen blev någon i hennes gamla hemland nyfiken och gick in och kikade.

Flera klickar kommer också från USA och det är inte helt ovanligt, för tittar man på den senaste månaden så är det 31 visningar från just USA. Jag har ett par vänner där, men tror inte att de många klickarna kan förklaras av bara dessa vänner.

Utslaget sedan jag började blogga i november står USA för hela 92 klickar på joannasuniversum och det är fantastiskt roligt. Under samma tid har jag haft många läsare i Storbritannien, Frankrike och till och med i Malaysia.

Tack vare Google translate, så är det idag möjligt att läsa bloggar och andra texter på ett språk som för bara några år sedan skulle varit helt omöjligt att forcera.

Vilket fantastiskt verktyg datorn är!

2 kommentarer:

Ruth i Virginia sa...

Jag tänker på hur otroligt vacker den här hösten har varit här i norra Virginia (strax utanför Washington DC). Och vilken lyckans ost jag är, som vid 83 kan hoppa i min bil och köra utåt Blue Ridge mountains och njuta av naturen.

Ludvika-flicka, Stockholms-sekreterare; Amerika för att förbättra min engelska; pensionat i San Francisco, där jag träffade den rätte. Förlovning efter 3 mån. och bröllop efter 5; nästan 50 år tillsammans, innan cancern stal honom från mej. 3 barn, 7 barnbarn. Interests: volunteering och politik, i synnerhet lokal sådan. Ping-pong!

Joanna Björkqvist sa...

Ruth: Vi har också haft en ovanligt fin höst! Vilket härlig liv du verkar ha levt! Så inspirerande att läsa om!