Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 12 februari 2011

Vackert och härligt ljus på två sätt


Åh, vad underbart det är när solen skiner! Visserligen är det kallt, men det känns faktiskt redan att solen värmer och det är inte illa för att vara tidigt i februari.

Det var lite i kyligaste laget för att gå en långpromenad, så jag tog bilen och åkte till olika vackra platser i närheten. Klarblå himmel, isblock och solsken - vad mer kan en fotograf önska sig en dag som denna?

Även om motivet inte varierade så väldigt mycket så lyckades jag ändå ta 72 bilder på min lilla utflykt. Det gäller att passa på när vädret är fint, för många bilder kommer till användning i almanackorna jag gör varje år och då är det trevligt att ha lite olika att välja på.

Ljuset är otroligt vackert ute nu och när den blå himlen speglar sig i vattnet och gör det djupblått är det nästan så att man vill hoppa i. Längtan till sommaren vaknar definitivt i alla fall - som om den inte alltid låg och lurade i kroppen...

En annan sorts ljus som är härligt är Yankee Candle och idag var jag lite modig och bytte doftgren helt och hållet. På toaletten har jag alltid Clean Cotton och det vill jag inte byta från, för det luktar så utomjordiskt gott att man bara vill gå in där hela tiden oavsett om man behöver eller inte.

Mitt förra tog slut igår, så det var absolut nödvändigt med ett nytt, för vi får gäster ikväll och då måste det ju dofta gott på toaletten.

Det finns alltid Månadens doft på Blomstertorpet och då är det 25 % rabatt på de två utvalda dofterna. Det kan vara skäl nog att frångå sina vanliga invanda rutiner och prova något nytt. Cherry blossom var den ena månadsdoften och den luktar ljuvligt.

Jag var lite rädd för att den skulle vara för stark, för jag gillar inte tunga dofter som rosendoft till exempel, men nu har jag smygtänt detta ljus inför gästernas ankomst i eftermiddag och det känns perfekt. Den ljusrosa färgen är också tjusig och jag passade på att köpa fina matchande servetter också, för planen är att detta ljus ska stå på matsalsbordet.

Ljuset blev mitt lördagsgodis idag - helt kalorifritt och alldeles, alldeles underbart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

älskar kontrasten med tjocka isblock på vår härliga sandstrand!
en underbar dag ! :)

Joanna Björkqvist sa...

Visst är det läckert! Om solen fortsätter att skina så här ar de coola isblocken snart ett minne blott...