Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 24 februari 2011

Fantastisk kabaré med Elvis och ABBA

En tidsresa som spänner över Kyrkbyskolans 120-åriga historia blev temat för den allra sista kabarén innan skolan läggs ner till sommaren.

Det blev en fantastisk föreställning full av musik och sång, där allt framfördes live av otroligt duktiga unga artister.

Starten 1890 var en hemsk historia med aga, skamvrå och psalmer i klassrummet, men det blev snart bättre och vi kastades in i 50-talet då Elvis dök upp i sonens coola tappning och sjön Jailhouse Rock. Det långa håret hade vi kammat en våg av och han sjöng och dansade som The King och fick stora applåder från publiken.

Efter ett ordningsamt 60-tal, då vi fick höra Sudda sudda bort din sura min, dansade Flower power-eran in på scenen och fick oss att le och önska Peace, love and understanding till varandra.

Efter en virvelvind av söta smurfar kom äntligen de omtalade Gudarna, som smurfarna läst om i Smurf-Nytt och det var ABBA. Vi fick höra en grym version av Waterloo och dottern fick rollen som jag alltid ville ha när jag växte upp, Agnetha. Hela gruppen var fantastiskt bra och dottern sjöng som en ängel. Dessutom såg hon bedårande ut i sitt nyplattade hår.

I rask takt kom sedan bland annat Carola, Herreys och Mora träsk och jag var inte den enda föräldern som lyste av stolthet och blev tårögd av barnen denna dag.

En magisk kväll helt enkelt.

Inga kommentarer: