Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 7 februari 2011

Hemlig inspelning med Irene Huss


Åh, vilken rolig dag det blev som statist!

Alla statister fick skriva på papper att inte avslöja handlingen i filmen och sanningen att säga känner vi inte heller till den något vidare, eftersom vi bara var med i fyra korta scener.

Det var i alla fall scener där filmseriens stora stjärnor Angela Kovács, Reuben Sallmander och Lasse Brandeby var med och alla tre var väldigt trevliga mot oss högst tillfälliga statister.

Lasse Brandeby kom ungefär samtidigt som jag och ett par andra statister, så i väntan på att de andra skulle återkomma efter en sen lunch, så satt vi och pratade lite. Jag och han har ju en del gemensamt, för vi har båda gått på journalisthögskolan och båda har jobbat med Janne Josefsson. Min samarbete med Janne var betydligt mindre än hans, för jag gjorde bara en intervju med en begravningsentreprenör i samband med att Osmo Vallo-fallet var på tapeten, medan han själv haft en program med honom, men det var ändå kul.

När Reuben kom till lokalen efter lunchen presenterade han sig genom att ta i hand med oss alla statister och det kändes lite glamoröst, förstås.

När en av scenerna gick mot sitt slut kom självaste Irene Huss, alltså Angela Kovács, fram till mig och en annan statist och det var också en rolig grej, för ljudet av vad vi pratade om skulle inte vara med och ändå skulle vi ha en konversation. Det blev ett roligt viskande om olika saker alla tre gånger scenen togs och vi skrattade på riktigt.


Jag hoppas verkligen att scenerna blev bra, för det är svårt att låtsas prata med människor man aldrig har träffat förut utan att man pratar i munnen på varandra. Risken att bli bortklippt finns alltid, men med tanke på hur scenerna såg ut, så tror jag faktiskt att alla vi som var där idag kommer att komma med i den slutliga filmen och det ska bli spännande att se den.

På bilden ser man en stor lampa som det står "Dagsljus" på och den lyser ljusteknikern med genom fönstren för att det ska se ut som om det är dag, trots att det i själva verket är kväll.

När vi avslutade dagens inspelningar fick alla som ville ett paraply med sig som minne och det passade alldeles utmärkt en regnig dag som denna.

Ett sånt här coolt paraply går minsann inte att köpa!

5 kommentarer:

Lajsan sa...

Glammigt värre! <3

Anette sa...

Klart man måste se den nya filmen nu!

Joanna Björkqvist sa...

Alltid trevligt med lite glamour i vardagen; Liselotte! :) Nästa gång kanske du vill att jag ska produktplacera några kläder?? ;)
Japp, Anette, om man så aldrig sett en Irene Huss-film förut så är det dags nu! ;)

Eva sa...

Spännande! Jag gillar deckare och nu får jag titta extra noga efter en ny deckardrottning! Ska du söka något mer uppdrag?

Joanna Björkqvist sa...

Jag har faktiskt redan blivit uppringd för ett till! Det är den 28 februari och 1 mars. Då blir det något helt annat, men jag vet inte hur mycket jag får säga ännu... Jjag vet vad jag bör ha på mig och vet vad det är för scener... Ska bli jättekul!