Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 27 september 2013

Ljuvlig födelsedag


Åh, vilken fullständigt ljuvlig födelsedag jag har haft idag. Det började redan på morgonkvisten med att finaste familjen kom in och sjöng och överöste mig med fina presenter. En perfekt start på dagen.

Sedan tog jag mig en tur till mässan Bok & bibliotek i Göteborg, trots att jag tidigare tänkt att det räcker med att endast åka dit på lördagen. Det visade sig bli ett brutalt uppvaknande när jag såg bilen, för den var helt vintrig. Vintrig på min födelsedag? Skrapa rutor? Näää, fy bubblan, säger jag, och ritade genast en smiley på vindrutan som säger allt om hur det kändes att skrapa den redan i september.


Till slut kom jag i alla fall fram till Göteborg och inne på mässan tråcklade jag mig genast fram till Qoola qvinnors monter C00:05, för där visste jag att min fina förläggare Annika Bengtsson fanns på plats med Grim förlag och min egen roman Närmare dig. Se så fint den lyser rosa i bakgrunden på den översta bilden. Det var lika roligt som alltid att få träffa henne, men lite kort fick det bli för strax hade jag en inplanerad dejt med två författarkollegor och då blev det genast lite bråttom.


Vi kollegor träffades på ett fik på mässområdet och den ena hade jag förmånen att träffa IRL redan i våras och den andra var ny för dagen. Det är alltid lika spännande att träffas öga mot öga när man har haft nätkontakt en tid och jag är alltid lika lättad när allt känns helt naturligt och självklart. Jag är så glad över alla vänner som mitt skrivande och bloggande ger mig - vilken tillgång i livet!


Lagom till lunch trasslade jag mig tillbaka till Annika och eftersom det var min födelsedag bjöd hon mig på en synnerligen trevlig laxlunch med pannacotta till dessert. Mycket gott!

På eftermiddagen ville jag gärna besöka LITET förlags monter med Nina Larsdotter Lööw i spetsen. Hon har gått från noll till hundra på bara ett år, skulle man kunna säga. Förra året, när vi träffades på mässan, var hon på gång med sin egen bok. Inte så värst mycket mer än så, skulle jag vilja säga.

Sedan dess har hon dock gett ut både sin egen och flera andras romaner i egen regi. Den här hösten ger förlaget ut inte mindre än sex titlar. Alla böcker är otroligt snygga och hon kör hela rejset på alla sätt. Jag säger bara det; lägg namnet på minnet. Ni kommer att få höra mycket mer om Nina och LITET förlag framöver och jag ser redan fram emot att läsa böckerna jag köpte idag.

Nina Larsdotter Lööw signerar sin debutbok Annan
påföljd som jag köpte idag.

Sent på eftermiddagen landade jag full av intryck hemma och då ville jag genast prova det nya chardonnaybordet, som jag fick i present i morse. Jag har saknat ett smidigt, portabelt bord att flytta mellan altanerna och nu har jag det. Det är dessutom lite smart för det ser ut som en bricka med kanter, så man kan lägga det mesta på det utan att något trillar av samtidigt som det är busenkelt att fälla ihop och bära in igen.


Så fort jag klev innanför dörren kände jag också doften av nybakat bröd. Mmmmm! Istället för tårta hade finaste dottern bakat bröd, för hon visste att jag skulle äta skaldjur till middag ikväll. Vilken underbar present att komma hem till! Och då hade hon ändå köpt två fina presenter som jag fick i morse.

Ibland är livet bara ljuvligt. Passar extra bra när man fyller år. Särskilt när man fyller 28.

Eller nåt.


5 kommentarer:

Linas drake sa...

Stort grattis så här i elfte timmen på din födelsedag!

Anonym sa...

Men du...Stort **Grattis** dagen efter :)

/Kram Annmi

♥ Carina ♥ sa...

Hurra hurra och STORT grattis i efterskott!!
Vilken bra dag, ja allt utom det vita från ovan. Det kan väl vänta ett tag till innan det kommer tycker jag...
Kram och ha en skön lördag!

Shamrock sa...

Oj här har jag missat något, Grattis!

Jeanette sa...

Stor grattiskram i efterskott!
Härligt att fylla 28... igen ;-)