Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 10 mars 2013

Havspromenad och mello


Vilken mysig lördag hade igår. På förmiddagen gick hela familjen en promenad till havet och det blåste som tusingen, men det var ändå väldigt vackert att se hur isen börjar släppa. Om några månader kan vi förhoppningsvis bada i fjorden igen, men det kändes väldigt främmande denna kyliga dag.


Det känns nästan osannolikt att jag promenerat två gånger på samma vecka, men undrens tid är tydligen inte förbi. För att balansera upp det hela köpte vi lördagsgodis på vägen hem, för det får ju vara någon måtta på sundheten i den här familjen.

Här under porlar vårbäcken så vackert...

Båda barnen fick plocka varsin påse, som de skulle bjuda kvällens gäster på och själv plockade jag också ihop en. Det är alltid lika kul att se hur olika vi väljer. Min skål är den med bumlingar, engelsk lakritskonfekt och sockerbitar. Sonens är den med döskallar och dotterns är den med hallonmattor och djungelvrål.


Framåt fyratiden fick vi besök av två mycket goda vänner och deras sex barn. Trots att vi bara bor någon mil från varandra går det ibland alldeles för lång tid mellan våra träffar och nu hade det gått längre tid än någonsin förut, så det var ett riktigt kärt återseende.

Vi bestämde oss för att äta tacos tillsammans, för det är något som alla barnen tycker om. För att lyxa till det lite extra gjorde väninnan en fantastiskt god tomatsoppa med majs och svarta bönor i - himmelskt gott!

 Självklart såg vi Melodifestivalen tillsammans på kvällen och förvåningen var stor när det visade sig att Robin stod som segrare. Musikaliska dottern var inte lika förvånad som vi andra, men nog hade det känts mer innovativt och spännande att skicka Yohio till Malmö...?3 kommentarer:

Jeanette sa...

Härliga vinterbilder!
Jag höll också på Yohio och är rejält sur på den internationella juryn i dag...
Kram

Marina sa...

Jättehärliga bilder!

Carina Sjölund sa...

Vackra vintebilder♥
Jag har en ungdomsvän här på orten. Men trots det blir det långt mellan gångerna vi ses?!
Men när vi väl träffas, har vi hur skoj som helst :)

Ha en fin kväll!
Kramen♥