Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 1 november 2012

Min vän i natten


Jag är en rysligt frusen person. Mamma brukar säga att jag alltid var solig och glad när jag var liten, men redan på BB gallskrek jag så fort någon tog av mig täcket. Det skulle jag göra än idag, kan jag lova.

Det är ofta jag huttrar och sällan jag är utan kofta och raggsockor skulle man kunna sammanfatta det hela.

För flera år sedan fick jag min första elmadrass av käre maken och åh, vad jag njöt. Äntligen slapp jag ligga och skaka av köld i tre timmar innan jag till slut somnade av ren utmattning.

Jag har alltid undrat hur varmt det faktiskt är i min säng när jag kryper ner under täcket. Vad kan det vara? 40 grader kanske? 45? Jo, det är nog 45, har jag tänkt och jämfört med ett badkar som håller 38 grader. Då svimmar man nästan av värmeslag, så mer än 45 grader har jag inte trott att det är.

Men det är det.

Jag blev lite nyfiken på att ta reda på hur varmt det är så jag mätte den exakta temperaturen med en specialpryl som mäter väldigt exakt. Plötsligt förstod jag varför det är så himla skönt att krypa ner om kvällarna.

Det är 59,8 grader i min ljuvliga säng.

Precis lagom.

5 kommentarer:

Marina sa...

Du skulle troligen njuta av att tillbringa några nätter i en säng här hos oss - jag lovar att här behöver man ingen värmemadrass!

Susanne sa...

Ojjj, va varmt. Har ingen aning om tempen i min säng, men så mycket är det nog inte.
Frdagskramar

Ninas skrivarlya sa...

Jag är också en oerhört frusen människa som alltid går med raggsockar från september till maj (beroende på väder).

En liten fundering: har du kollat sköldkörteln? Har man för låg funktion i den så fryser man jättemycket bland annat. :) Det var så jag fick min diagnos med sköldkörteln.

Kram och mys gott i din varma säng.

Camilla sa...

Åååå...en sån vill jag också ha!
Kram!

Hanna Lans sa...

Jag ääälskar min värmemadrass! 59,8 grader låter helt rimligt. :)