Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 2 november 2012

Efter Hello viin vankas pepparkakshus


Knappt hinner den charmiga högtiden Hello viin firas klart innan det är dags att börja tänka på julen. Vi brukar alltid göra ett pepparkakshus och ända sedan barnen knappt hade någon finmotorik att tala om har de fått vara med och sätta prickarna på hustaken.

I början hade vi alltid Nonstop, för det är mina favoriter, men när barnen blev lite äldre och upptäckte att det finns Smarties i ännu vackrare färger började de propagera för att det är Smarties som ska pryda våra pepparkakshus.

Visst, jag håller med om att det är vackert med ljusblå och rosa linser, men de är ju inte alls lika goda, protesterade jag. Skalet är alldeles för mjuk och chokladen är inte på långa vägar så god som den hos Nonstop. Dessutom smakar alla färger i Nonstop helt olika varandra och det tycker jag om.

Nonstop har mörk choklad i sina linser, medan Smarties har mjölkchoklad, men jag är inte alls så värst förtjust i deras mjölkchoklad. Däremot gillar jag Marabous och då kan man köpa Neverstop, men det ser lite väl trist ut med bara bruna prickar på taket, för i den påsen är det väldigt färglöst.

Självklart fick barnen som de ville alldeles avsett mina protester, för det de ju de som äter det mesta av huset när det väl ska ätas. Ibland har vi till och med gjort två olika hus - ett som vi äter samma helg vi gjort det och ett som står som prydnad tills julen är över.

I år tar Marabou upp kampen om en takplats hos oss. Nu finns det Nonstop med mjölkchoklad, fina glada färger och hårda skal. Visserligen har vi inte smakat dem än, men jag utgår ifrån att skalen är lika perfekta som de brukar.

Oslagbar kombo.

7 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Vad kul att knåpa ihop ett pepparkakshus.
Kram.

Hanna Lans sa...

Vad toppen att det kommit nya färger! För vet du vad som är dumt med Smarties? Att de har gluten i skalet! Va? (Om de inte ändrat recept sedan sist.) Nonstop kan man däremot lita på. :)

Västgötskan sa...

Det låter så härligt, pepparkakshus-bak. Men jag har ALDRIG fått tummen ur. Minus-mamma-poäng på den va? Haha! ;-)

Kram M

Jeanette sa...

Vilken räddning att Marabou har skärpt till sig ;-)
Kram

Mallan sa...

Pepparkakshuset är ändå så äckligt att äta så det kan väl gott få prydas av Smarties ? ;-) Kram

Anneli Stålberg sa...

Ja, tiden går verkligen i en rasande fart. Snart är det dags att juldekorera.
Kram!

Anonym sa...

Fint med pepparkakshus! Fast jag är inte så mycket för choklad... däremot är jag en stor lakritsvän!
kram