Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 23 november 2012

Blinka lilla stjärna där


I år har jag verkligen kämpat för att inte sätta upp julstjärnorna och min ljuvliga blinkande vinterstad för länge sedan. Jag längtar alltid efter de där vackra ljusskenen som sprider värme och hemtrevnad denna urtrista och grå månad, men i år har det varit tydligare än vanligt.

Snart är det dags i alla fall och jag funderar på att köpa en ny julstjärna. Sanningen att säga funderade jag på det redan förra året, men hittade ingen som var helt perfekt och då tänkte jag att jag lika väl kunde vänta ett år. Så står jag på samma ruta igen och funderar så här i slutet av november.

Hjärtat som vi brukar ha - dags att byta...?
De senaste åren har vi haft ett hjärta i fönstret mot gatan, men jag skulle kunna flytta det till ett annat fönstret, för jag skulle gärna vilja ha en stjärna ut mot gatan.

Jag är lite trött på våra gamla klassiska julstjärnor, även om vi har ett par stycken. En gick till och med sönder förra året efter säkert tio års trogen tjänst, så det vore sannerligen på tiden att pimpa hemmet med lite nytillskott.

Eftersom jag sitter vid datorn så gott som dygnet runt kikade jag runt lite på nätet efter lite roligare och mer annorlunda julstjärnor. Via Shopello hittade jag faktiskt flera varianter som var både billiga och snygga. Jag hittade faktiskt en del annat också på sajten, för där finns en hel del roliga grejer. Jag blev väldigt sugen på en supersnygg adventsljusstake som spännande nog passar lika bra på sommarbordet som vid jul och en fuskpälskrage skulle jag absolut behöva. Jag är både frusen och djurvän, så det är en perfekt mix för mig.

Men nu var det ju en julstjärna jag var i behov av. Den blå julstjärnan blev min spontana favorit, men samtidigt har vi lite vinrött i gardinerna så kanske den röda passar bättre? Den skulle i så fall hänga ovanför julstaden så utifrån det passar vilken som helst lika bra.

Eftersom jag är lite tveksam när det gäller färgerna funderar jag på en vit också. Vitt är ju alltid gångbart och passar till allt. Den är är dessutom en hel meter i diameter, så det skulle nog bli väldigt maffigt i vårt vardagsrumsfönster och glädja dem som går förbi på gatan.

När jag var liten hade vi alltid en röd pappersstjärna i klassisk modell, men jag tycker att det är väldigt kul att det finns så många olika varianter numera. Ett år köpte jag en i svart och silver, men det verkade roligare i butiken än när jag kom hem, så jag har faktiskt aldrig hängt upp den.

Har ni samma julpynt år efter år eller byter ni...? Vad gillar ni för stjärnor? Kan jag få lite smakråd, kanske...?

6 kommentarer:

Marina sa...

Mycket tveksamt om du vill ha råd av mig. I år har jag varit till Ikea och köpt en adventsstjärna på fot "bara för att"...och när vi kommer till Sverige är det ju nästan jul, så då blir det trolige bara till att ta fram "det nödvändigaste".

♥ Carina ♥ sa...

Jag ska nog plocka fram adventslådan i helgen. Jag var lite duktig i fjol och gjorde en separat adventslåda och en jullåda. Eller flera lådor är det, om jag ska vara ärlig. Det tillkommer ju något pynt i bland... ;)

Jag vet inte om jag har några tips att ge... kanske bygga en egen stjärna som jag visade för några dagar sedan på min blogg :)
Kram och trevlig helg!

Villa Frejas bokblogg sa...

Här är det precis tvärt om. Jag kan inte tro att det redan är jul (snart) och jag förstår inte hur jag ska hinna ro i hamn det och få det fint och mysigt.
Kram.

esterii sa...

Hej hopp, får panik av allt som ska upp, men jag äger inte så mycket julpynt så får duga med det som finns..

Camilla sa...

Här blir det att jag tar fram mindre och mindre julpynt för varje år.
Men det är klart att stakar och stjärnor ska finnas i fönstren.
Det finns så mycket fint nu. Men i år tar jag dom jag har förut.
Kram!

Susanne sa...

Jag har ett likadant hjärta och älskar skenet från den.
Kramen