Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 17 december 2011

Om att komma ikapp

Vi borde ta en promenad även om vädret är betydligt gråare än det
var denna vackra novemberdag. Nog ser det kul ut att varken maken
eller dottern går på vägen utan alldeles bredvid? Mer en utmaning
med ojämn terräng, kan jag tro ...

Jag förstår inte vart veckorna tar vägen. Har det verkligen gått en hel vecka sedan det var lördag senast? Det måste det ha gjort, men det känns inte så.

Den här helgen har vi tänkt att använda till att komma ikapp och jag kan säga att det behövs. Tvättstugan ser ut som ett inferno och alla tre områdena behöver tas om hand; det behöver tvättas, tas ner från strecken och strykas.

Vi måste också byta lakan och vips blir hela tvättstugan full igen, om jag till äventyrs skulle hunnit beta av ett par områden.

Annat som måste göras är leta efter sonens badbyxor. Det låter kanske som ett enkelt bekymmer, men det är det faktiskt inte för jag har redan letat på de två ställen där de brukar ligga och ett reservställe. Reservstället var att jag kom på att jag kanske av misstag lagt dem i min egen garderob av bara farten, men inte ens det hade jag gjort.

Eftersom vi räknar med att kunna bada på vår resa västerut om elva dagar, så måste de hittas, för att köpa nya så här års är inte helt enkelt.

En massa julklappar, eller i alla fall några, måste också slås in. Vi köper inte mängder av dyrbarheter till varandra, men något vi tycker är kul är julklappsleken och redan där blir det åtta paket för vår familj. Varje paket får kosta ungefär 20 kronor eller en femtiolapp för båda om det krisar.

Alla paketen läggs i en hög och så slår man en tärning i tur och ordning. Varje gång någon får en sexa får han eller hon ta ett paket ur högen. När alla paketen är tagna sätter man klockan på tid, kanske tio minuter, det minns vi aldrig från år till år och skrattar alltid åt att ingen gör det, och så börjar man om. Den här gången får alla ta paket ifrån varandra istället för ifrån högen.

För att ingen ska bryta ihop alldeles har vi bestämt att vi kör Robin Hood-stilen. Det betyder att man bara får ta ifrån de rika, alltså från dem som har fler än ett paket. När tiden är ute är den obönhörligen ute och de klappar man fått får man behålla.

Förra gången var det ett hyfsat stort paket som inte vägde så mycket som bytte ägare flest gånger. Alla ville ha det. När vinnaren till slut öppnade det visade det sig att det var ett paket med sugrör. Det tyckte vi var riktigt roligt.

Brukar ni leka julklappsleken?

10 kommentarer:

Västgötskan sa...

Nej, den har vi aldrig kört. Men den lät ju lite rolig! Hi hi! :-D

Villa Frejas bokblogg sa...

Nej, men faktiskt blir jag mer och mer sugen på att köra en egen variant av julklappsleken... fast med vilka? Jag och mannen :)

Marina sa...

Den leken kör vi också varje jul, fast vi öppnar faktiskt innan vi börjar ta från varandra!

Anonym sa...

Japp, vi leker alltid julklappsleken på stora släktkalaset och i år ska julklappen få kosta som mest tjugoen kronor. :)

Anonym sa...

Julklappsleken.. Jag har hört talas om den, men aldrig gjort den själv :) Hihi, vågar man det ;)

Kram på dig!

Joanna Björkqvist sa...

Västgötskan: Den är rafflande för både stora och små - testa!

Husfrun: Varför inte? Lite kul för er i alla fall! :)

Marina: Det är faktiskt också en variant - den körde vi på jobbet en gång och det var riktigt kul. jag vann ett jättefint glas som man kunde dra upp så spelades en melodi! Köpt på loppis för en tjuga och ALLA slogs om det, men jag fick det!

fruntimmerslivet: Vilken kul summa! Jag håller tummarna för att du vinner något bra! :)

Stoffisen: Gör det - det är riktig kul! :) Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Julklappsleken?! Jag är en outsider vid julen big time.

Tiden går sjukt fort. Läskigt.

Så skönt med er resa!! Om ni nu hittar allt ni ska packa ned;)

♥ Carina ♥ sa...

Jag hoppas ni hittar badbyxorna. Är ju inte så stort utbud den här årstiden om ni måste köpa nya. Julklappsleken hörde jag talas om i fjol av en jobbarkompis. Bra att du påminde. Den måste vi köra i år i vår familj :)
Kram

Micke sa...

Jadå, julklappsleken brukar vi köra, men vi hoppar den nog i år, vi blir 19 pers på julafton här hemma. :-)
Att tiden går snabbt och det är svårt att komma ifatt vet jag allt om. Puh! ;-)
sv:
Shit, vilken rolig läsning dina kommentarer var. Riktigt kul att se namnet Michaela G Wilson. Ja, visst kunde det vara min syster.
Spooky! :-D
Nu blev jag väldigt nyfiken på att läsa din roman!!!
Det måste vara riktigt kul att skriva och bli publicerad. Jag har sktrivit hela mitt liv och har byrålådorna fulla av halv-, eller helfärdiga storys. Men jag har aldrig gjort nåt med dem förrän nu. Jag skrev ett kortfilmsmanus i somras som vi ska filma i februari. Det ska bli RIKTIGT kul!!! Av det fick jag blodad tand och håller på att skriva klart ett långfilmsmanus nu i helgen. :-D

Kul att få kontakt med dig! :-)
Ha en riktigt bra helg och hoppas ni lyckas komma ifatt.! ;-)

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Julklappsleken är så lagom och spännande - det borde ni testa! Så du kommer in i julgänget och inte är en outsider! ;)

Carina: Jag hoppas också vi hittar dem... Suck. Jag tror ni skulle gilla julklappsleken, för det är faktiskt riktigt roligt! :)

Micke: Haha, jag förstår att 19 pers är lite väl mycket julklappsleken. Vi är elva och det är precis lagom!

Visst var det både kul och lite läskigt med Michaelas namn?! Så himla kul att du hittade till mig, så jag fick se ditt namn. Jag vet inte hur många personer jag berätta detta för, för jag tyckte faktiskt att det var riktigt lustigt och lite spooky också.

Vad spännande med dina manus! Ska bli spännande att följa dig!!!! :D