Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 4 december 2011

Vilken underbar helg!


Helgen har verkligen rusat förbi och det har varit fullt program varenda minut. Och så kul det har varit också!

Det här fina fatet fick jag igår för att det hette
som min romanfigur - så fint!
Idag hade jag Öppet Hus och jag är så lyckligt lottad att jag fick hit grannar och vänner ännu en dag. Idag bjöd jag på glögg och julgodis och det var jättekul att få träffa allihop.

Totalt har jag i runda slängar sålt ett sextiotal böcker under helgen och det känns riktigt roligt. Nu väntar jag bara med spänning på att få lite fler läsarreaktioner. Jag är så nyfiken på vad läsarna ska tycka, för det är ju först då boken blir helt klar.

Under processen med att skriva boken har jag då och då ställts inför en del frågor där jag varit tvungen att fatta beslut och en del har varit svåra och jag har funderat länge och väl.

Ett beslut som jag är väldigt nöjd med är att jag valde att inte skicka in mitt manus till några förlag. Om jag hade gjort det och fått nobben hade det inte känts lika kul att sälja in boken som egenutgivare, för då hade jag förmodligen hela tiden haft i bakhuvudet att den faktiskt inte håller måttet enligt branschexperterna. (Efter att ha läst andra böcker som är utgivna på eget förlag vet jag att världen inte är så svartvit, men ändå. Jag hade säkert tänkt så i alla fall.)

Så känner jag inte alls nu. Istället känner jag att det är en kanonbok som jag gärna vill att andra ska läsa och tycka om.

Det andra beslutet som jag är väldigt nöjd med är att jag efter många jobbiga tankar hit och dit tryckte romanen som en inbunden och snygg bok. Under helgen har jag många gånger, faktiskt av nästan alla, fått höra att boken är så fin och det gör mig jätteglad. Jag är supernöjd med omslaget när det gäller både färg och form och det känns helt okej att ta 249 för en så flott bok, tycker jag. Jag behöver inte be om ursäkt, för alla tycker att den är fin.

Nu hoppas jag bara att de snälla och trevliga köparna tycker att den är bra också. Den detaljen är ju inte helt oväsentlig.9 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Wow, 60 på en helg, det är ju kalas! Jag trodde faktiskt att du hade skickat in den till förlag, vet inte vad jag fick det ifrån... Nu vet jag att du satsat helt själv, kul! Min håller nog inte måttet, totalt refuserad ;)

Jag började läsa din idag, har bara hunnit 20 sidor... Återkommer med recension! :)

Den ÄR fin, ser väldigt proffsig ut!

Hanna Lans sa...

HörruduDuktigaTjejen ... Vadå håller inte måttet? HRMPF!! Säger jag bara! Tror du att alla (inklusive du själv) har ljugit om att de tyckt min bok varit bra? Nej just det, det där med att hålla måttet är g-o-d-t-y-c-k-l-i-g-t och hör sen!!

Så, nu har jag rutit klart för idag och är snäll och rar igen. :)

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Det är så man inte ska tänka - din bok är säkert VISST bra - jag håller helt med Hanna här.

Kul att du börjat läsa min! 20 sidor är alltid något! Och tack för fina ord om hur den ser ut! :)

Hanna: Word! Det är så lätt att tänka fel här. Ungefär som att man behöver en förälder eller en fröken som säger att man varit duktig, fast man vet även utan dessa klappar på axeln att man faktiskt varit rätt grym.

Andra intryck sa...

Nu har jag beställt den =) Ska bli så himla kul att läsa! Du får gärna signera den, till Emmelie, inte andra intryck... ;)

Joanna Björkqvist sa...

Andra intryck: Vad kul att du beställt den nu - tack! Jag skickar den imorgon! Och trevligt att du fått en riktigt namn också! Jag visste inte innan vad du hette! :)

Anneli Stålberg sa...

Vad härligt att du har haft en sådan lyckad och härlig releasefest!

Jag hinner ju inte läsa så mycket som jag skulle vilja, men respons kommer så fort som det är möjligt :)
Kramar!

Marina sa...

Nu snart har tillvaronlugnat ner sig här, då ska jag försöka "få tummen ur" och göra en beställning jag med!

Camilla sa...

Wow..60 stycken på en helg. Kanon!
Jag tror säkert att det är en kanonbok.
Hur mycket tar du för boken?
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Ja, allt känns toppen - så himla kul!

Läs i lugn och ro, stressa inte! Jag får tåla mig! ;) Kramar!

Marina: Du är så välkommen att beställa så, jag har ju ett och annat ex kvar! ;)

Camilla: Visst är det en kanonbok! ;) Jag tar 249 kronor för den och det är bara att beställa genom att klicka i högerspalten och sedan följa intruktionerna på webshopen på förlagets hemsida! Kram!