Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 30 december 2011

Mysdag och dagens gåta


Igår upplevde vi New York på det sätt som det ofta skildras i filmer och som jag själv tänker på när jag hör stadens namn. Det var mycket storstad, sirener från utryckningsfordon, tunnelbana, neonljus och miljoner människor från alla delar av världen överallt. Pulsen kändes ända in i hjärtat och jag njöt av att vara en del av denna underbara smältdegel.

Idag satsade vi på en annan del av staden och inledde med en ljuvlig frukost på Starbucks. Redan där kändes den amerikanska stämningen direkt och mitt gröna te med både citrongräs och spearmint var ännu godare än jag vågade tro. Bagels med färskost satt som vanligt prima och tre i familjen delade på en gigantisk chocolate chip cookie till efterrätt.

Sedan kände vi oss redo för shopping. Vi började med att besöka Uggs-butiken, för dotterns fötter var sargade efter gårdagens långvandring i för små vinterkängor och Uggs har hon drömt om i flera år. Efter mycket velande mellan två storlekar bestämde hon sig äntligen och blev plötsligt ett vandrade solsken igen. Fötterna slutade värka och drömmen om Uggs blev sann till slut.

Käre maken ville sedan gå till Quiksilveraffären och där köpte han som vanligt både det ena och det andra. Till och med sonen fick ett par snygga hoodtröjor och då blev även pojkarna i familjen glada och lyckliga.

En promenad till Chinatown blev det sedan och det kändes på vädret att vi kommit någon helt annanstans idag jämfört med igår. Igår var det minusgrader och bitande kallt i vintern. Poliserna påminde mer om rånare med sina rånarluvor som bara lämnade ögonen fria och ovanpå luvan satt polismössan. De hade frusit ihjäl annars när de timme efter timme står och dirigerar trafiken, trots alla rödljus, men lite festligt såg det ut ändå.

Idag var det lika klart och vackert väder som igår, men nästan 15 grader varmare. Det var rena vårvärmen och helt fantastiskt skönt i solskenet. Det känns helt obegripligt att temperaturen kan växla så kraftigt från en dag till en annan medan vädret fortfarande ser exakt likadant ut om man tittar ut genom fönstret.

I Chinatown köpte båda barnen nya skal till sina tekniska prylar, en iPhone och en iPod, och de blev lite imponerade av mitt sätt att pruta. Hehe. Det har tagit mig några år att inse att det är en del av showen och nu tycker jag faktiskt att det är ganska kul. Sonen fick utgångspriset 10 dollar för sin och dottern 12 för sin.

Ganska raskt var vi nere i 7 för sonen och det tyckte jag var rätt okej. Dotterns prutning gick trögare, för det var så många diamanter på den, tyckte säljaren. Jag protesterade genast och påstod frankt att de inte var äkta och det höll han motvilligt med om. Han kunde sänka sig till 10, sa han.

Nänä, sa jag, om vi ska ha båda så är 15 mitt bud. Han pustade lite, men gick med på det och barnen log stort och skuttade glatt till sin pappa och berättade om sin grymma mor. Det händer inte ofta så jag sög åt mig pronto. Alltid trevligt att imponera lite på barnen, även om jag vet att säljaren inte gjorde någon direkt förlustaffär på oss ändå ...


Centralstationen känner barnen mest till ifrån flash mobs man kan hitta på nätet, men det var ändå kul att visa dem den och berätta att en och annan film spelats in där genom åren. Nästa stopp blev FN-huset och det känns symboliskt viktigt att ha visat barnen det.


Intressant att det alltid känns i hjärtat när jag ser en svensk flagga utomlands. Den vajade så fint i den ljumma vinden och jag tänkte på min stora familj och alla fina vänner som jag har hemma i Sverige och att ni ligger sex timmar före oss och kommer att få skåla in det nya året långt innan vi gör det.


När vi fotograferat de viktigaste sakerna vid FN-huset började vi bli hungriga och vi hittade en fin restaurang med väldigt stora portioner god mat. Jag åt ungefär hälften, så det säger en del.


Ikväll ska vi göra något riktigt kul och dagens gåta är vad. Ledtråden ser ni här på bilden och det är en biljett av något slag. Medan ni, kära bloggläsare med största sannolikhet ligger och sover ska vi njuta av något. Det åtråvärda priset för den som gissar helt rätt är som vanligt att jag skriver på din blogg att du är supersmart och grym på att gissa gåtor.

Vart ska vi och vad ska vi se/göra/uppleva/avnjuta?

10 kommentarer:

Micke sa...

Jag vill också se New York!!! :-O

Gott Nytt År önskar jag dig! Hoppas nya året innehåller en massa gött för dig!
:-)

Hanna Lans sa...

LIRR?

Du skriver så att jag nästan längtar tillbaka. :)

Gott Nytt År!

Duktiga Tjejen sa...

En tripp till Frihetsgudinnan? Ärsh, vet ej :)

Gott nytt år därborta!

Det bästa med Starbucks är wifi:n tycker jag. Och deras varm mackor. Yum.

Desirée sa...

Ingen aning - Men önskar er ett gott slut på året! :)

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att ni ska på en musikal? Mamma Mia?

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilken häftig resa - och vad duktig du är på att pruta :)
Gott nytt år.

Bubbel sa...

Vad roligt att du "bjuder med" oss läsare på er resa - nu vill jag verkligen se NY! Gott slut och god forstättning önskar jag er alla, kram Bubbel

Joanna Björkqvist sa...

Micke: New York är verkligen härligt på alla sätt! Önskar dig också ett riktigt fint 2012 och håller tummarna för allt som du håller på med! :)

Hanna: LIRR vet jag inte ens vad det är... Men KUL att jag skriver så t o m du får lite varmare känslor för NYC! ;) Gott nytt år!

Duktiga Tjejen: Japp, minst hälften av alla på Starbucks satt med sina tekniska ting... Inte dumt! Den här gången nöjde vi oss med att se Frihetsgudinnan på håll... Gott nytt på dig med!

My Myself and I: Jag önskar dig detsamma! Och jag önskar också att jag haft mer tid vid datorn, för jag har läst ut My. Det gjorde jag direkt på planet... Hon är en härlig tjej och jag skriver mer om henne när jag hinner!

Åsa: Spot on!!!!!

Husfrun: Det är ju faktiskt lite kul att pruta när man väl får häng på det... ;) Gott nytt år!

Bubbel: Så trevligt att få ha er med på resan! Gott nytt år och kram!

Hanna Lans sa...

LIRR-Long Island RailRoad. :)

Åsa Hellberg sa...

Om man har yngre barn - och de har sett filmen - måste den vara perfekt.