Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 16 december 2011

Många bildbylines genom åren


Sedan över sex år skriver jag krönikor i Kungsbacka-Posten varannan vecka och eftersom det är en nyhetstidning har jag bytt krönikebild då och då, så att bilden på mig ska kännas aktuell och uppdaterad.

Häromdagen slog det mig att det är ett år sedan jag bytte senast och så lång tid har jag aldrig använt en och samma bild förut. Det är hög tid att byta igen.

Problemet med bilden till krönikan är att den ska ha en speciell ton och vara tagen på ett särskilt sätt, så jag kan inte ta den själv. Jag får inte se för flashig eller glad ut, för ibland skriver jag om allvarliga saker och jag kan heller inte ligga på golvet så där innovativt och skojigt som jag gör på min bild här på bloggen.

Dessutom ska bilden helst vara tagen utomhus och de senaste veckorna har regnet ös ner mer eller mindre hela tiden och då är det knappast aktuellt för en posering bland buskarna i trädgården.

På måndag har jag deadline på nästa krönika, så den ska helst skrivas idag så jag kan vara lite ledig i helgen, och det vore trevligt om vi kunde få lite sol mellan molnen till helgen, för då ska jag försöka ge mig på att modella lite igen, även om om jag hade föredragit om jag kommit på det strax efter sommaren då solbrännan fortfarande fanns kvar.

Det är i alla fall lite kul att kika igenom de gamla bilderna jag har använt. Ljust hår, mörkt hår, rött hår. Långt hår, kortare hår, uppsatt hår. Klänning, jeans och vintersjal.

Under ett par års tid hade jag sjalar runt huvudet varje och nästan midjelångt hår som alltid var uppsatt. Jag hade minst tjugo sjalar att variera mig mellan och jag måste säga att jag fortfarande tycker att det är rätt fint.

Det är liksom jag. Fast med turban.

7 kommentarer:

Sjubarnsmamma sa...

Det är roligt att spara bilderna för där ser man hur du har förändrats. Häftigt. Hoppas du får tur med vädret nu då så du kan ta en nu bild :-D

Ha en fin kväll och en mysig helg. Kram kram

Kim M Kimselius sa...

Vad kul att se de olika bilderna på dig. Förstår ditt problem! När jag var på Island skulle jag bli fotograferad för en tidning. De ville absolut ta bilden utomhus i regn och blåst. Jag lyckades trycka upp mig mot en husvägg där en bit av taket stack ut som skydd mot regnet. Jag ser lite vindblåst ut på bilden och jag frös, eftersom jag stod i bara en tunn tröja, eftersom jackan absolut inte fick vara med på bilden!
Kanske något att ta efter... Det därmed husväggen...
Lycka till med fotograferingen!
Kram Kim

Västgötskan sa...

MAX ett år med samma foto? Vad är det för arbetsgivare du har egentligen. Ha ha! ;-D

♥ Carina ♥ sa...

Hoppas att vädret skärper till sig nu då :)
Önskar dig en trevlig helg!
Kram

Marina sa...

Kul att ha kvar alla gamla bilder!

Tankar vid midnatt sa...

Fina bilder och det oxå måste vara trevliga minnen!

Joanna Björkqvist sa...

Smulan: Ja, det är faktiskt kul att kolla på bilderna, för lite har ju hänt under årens lopp! :)

Ha en riktigt fin helg du med! Kram!

Kim: Härlig historia och ja, det där med husväggen har jag ju inte använt mig av ännu, så det kanske kan passa! ;) Kram!

Västgötskan: Det är nog mest jag själv som tycker att bilden ska kännas lite aktuell. :)

Carina: Det hoppas jag av många anledningar! ;) Kram och ha en fin helg!

Marina: Ja, det är det faktiskt! :)

Tankar vid midnatt: Alltid kul att se gamla bilder och faktum är att det är roligt att läsa igenom krönikorna också, för ibland kommer jag på mig själv med att tänka att de är riktigt tänkvärda, roliga eller finurliga! ;)