Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 3 maj 2011

Vernissage Sittning och majsnöIdag var det vernissage för kulturskolans konstelever och Sittning kallas utställningen. Alla elever mellan 7 och 18 år har fått göra sin egen stol i ett alldeles eget sammanhang.

Tre olika stolsmodeller fanns det att välja på och sedan var det bara att skapa fritt.

TV-älskande sonen valde inte helt otippat att placera sin stol framför en gigantisk tv-skärm och han döpte konstverket fyndigt nog till TV:ns Konung.

Kreativa dottern döpte sitt verk till Chinese Garden och där blommade ett körsbärsträd och några paraplyer och ätpinnar fanns också med bredvid stolen.

När vi kom in lät min mamma blicken svepa över den stora konsthallen och när hon kom till just dotterns pekade hon och berättade att hon tyckte att just den var särskilt fin. jag, som visste vilket tema dottern valt även om jag aldrig sett konstverket under produktion, förstod direkt att just det måste vara hennes och visst var det så.

Det var över hundra olika varianter på stolar i Vite hall och ändå fastnade konstnärens mormor på just hennes. Det kändes väldigt speciellt.

Ingen kan ha undgått att det vräkt ner snö idag. Vädret bryr sig inte det minsta om att det råkar vara den tredje maj idag och det vill vädret verkligen poängtera. Bäst dokumenterat blev det med rörliga bilder, men efter att ha försökt att lägga upp klippet i en halvtimme och datorn bara laggar, så ger jag upp och publicerar en stillbild istället.

Där syns snön inte alls lika bra, men jag vill ändå inte se snön...
2 kommentarer:

Anette sa...

Vilken rolig idé med stolar som tema. Dotterns konstverk var ju supercharmigt!

Joanna Björkqvist sa...

Visst är det en bra idé! Tilläggas kan att stolen de utgick ifrån heter Lindomestolen!

Tack för snälla fina ord om dotterns konstverk!