Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 21 maj 2011

Finaste lilla morsans födelsedag


Vilken trevlig dag vi fick! Som vanligt vaknade vi tidigt, vid sjusnåret fast det är lördag, och efter frukosten började ganska raskt förberedelserna inför dagens festligheter.

Redan vid 13-tiden korkade vi upp skumvinet och slog oss ned för att äta fyra olika crostini och tunnbrödsrullar till förrätt och det är alltid lika gott och trevligt när alla kan ta det som de själva gillar. Till och med barnen fick sina favoriter med skinka och ost medan vi vuxna föredrog pepparrotsost och rökt lax.

Till varmrätt åt vi Salviafisk med citronsås och det var fantastiskt gott. Efterrätten blev en klassiker som alla gillar; glass med philadelphiaost och digestive.

Även om glasstårtan var fin, så tyckte vi att det behövdes en mer riktig tårta också, så till kaffet ett par timmar efter lunchen serverades en härlig gräddtårta. Färska jordgubbar är inte fel i maj.

Dagens födelsedagsbarn, min fina lilla mamma, uppvaktades med en massa paket och söta dottern, eller i mammas fall dotterdottern, hade sytt en kudde formad som ett hjärta i slöjden och självklart blev mormor jätteglad över den fina presenten.

På kvällen satt vi och pratade barndomsminnen, lillasystern, lillebrodern och jag och vi skrattade enormt när vi påmindes om allt kul genom åren!

Inga kommentarer: