Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 26 maj 2011

Äventyrligt och kul på Ästad GårdVilken fantastiskt fin resa fina dottern och hennes härliga klass fick till Ästad Gård!

Första dagen inleddes med att vi installerade oss i det stora röda huset som låg så långt ute i skog och ängsmark att mobiltelefonen endast kunde användas till nödsamtal. Det fanns gott om rum med våningssängar och nog är det lite trevligt att få ligga högt där uppe och filosofera över livet.

Några barn hade fått i uppdrag att baka en kaka till eftermiddagsfikat och dottern och hennes komis hade bakat cupcakes som var fulla av stora chokladbitar och sega marshsmallows - mums!

Trots att det var så blåsigt och iskallt att kanotturen ställdes in var det många som ville bada i den grå sjön. Jag hade vinterjacka och uppdragen huva medan de skuttade barnen nöjde sig med bikini eller badshorts...


Till middag blev det så mycket tacos som vi kunde äta och därefter var det disco i källaren för barnen medan vi vuxna satt i allrummet och pratade. Det var jättetrevligt att få tid att prata lite mer med varandra än att bara säga hej på något föräldramöte då och då.

Efter en natt av växlade sömn (det är ju så lockande att fnittrande småprata i timmar och springa och hälsa på varann under natten!) och en flott restaurangfrukost var det dags för det stora äventyret Fångarna på gården.

Barnen inledde med att forsla tunga säckar längs en hinderbana och sedan bege sig till en station där de skulle flytta gigantiska kuber så fort de kunde och det var riktigt gastkramande att se på hur de kämpade!

De roligaste stationerna sparades till sist och först ut var den mekaniska tjuren. Jag var otroligt imponerad över alla som klarade en enda sekund på denna läskiga pryl, men de flesta föll av efter tjugo hårda sekunder. Den som höll ut längst satt stadigt i 51 sekunder och rev ner massor av applåder!

Sedan var det dags att gunga på en enormt hög gunga med världens fart och dessutom försöka pricka ett av hålen med en liten boll i farten. Det var en mycket läskig uppgift och det yrde rejält av sågspånen som användes för att dämpa ett eventuellt fall.

Tävlingen avslutades med att barnen parades ihop två och två, där den ena skulle köra den andra i en skottkärra längs en snirklig spång i en damm som var nästan en meter djup. INGEN klarade att ta sig till andra sidan utan att bli blöt och de skrattade naturligtvis gott åt detta.

Under dessa två dagar tog jag hela 418 bilder, men av hänsyn till barnen i klassen kan jag inte lägga ut så många roliga foton, tyvärr...

Inga kommentarer: