Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 1 maj 2011

Glada kor, fina barn och vackra vitsippor


För andra året i rad åkte vi till Sves Gård för att se när alla korna släpps ut från ladugården för första gången för säsongen. Köerna till gården ringlade långa från alla håll och vi var tusentals som kom från när och fjärran för att uppleva denna spektakulära våryra.

Vi kallar det kosläpp, men själva kallar bönderna det betessläpp och det är alltid en upplevelse att se de ystra och glada korna skutta ut i full galopp. I år tyckte vi att de inte hoppade lika högt, men å andra sidan buffade de mycket mer på varandra med sina huvuden och det var ju också lite sött.

Två av dem bråkade så mycket att den ena föll till marken, så plötsligt låg hon där och såg lite snopen och generad ut inför alla åskådarna.Alla besökare bjöds på bulle och mjölk och på slutet skulle vi spela kobingo, för när vi kom var alla programblad numrerade och vårt hade nummer 55. Dessvärre landade koblajan på nummer 29, så vann gjorde vi inte.

När vi kom hem igen passade vi på att ta en tur till vår vackra vitsippeskog som ligger på endast tre minuters promenadavstånd. Det är så otroligt vackert och vårgrönt där nu och barnen är snälla och ställer upp på så många bilder jag vill ha och min vana trogen tog jag en bra bit över hundra på den kvart vi var där.

Några av dem kommer absolut att platsa i nästa års almanacka, för en almanacka utan vitsippor är inte tänkbart, men alla som jag skulle vilja ha med kommer förstås inte att få plats och det är alltid lika grymt svårt att välja bort.

Det gäller att passa på att ta en massa bilder när vädret är perfekt och det var det verkligen idag. Vilken vecka vi har haft vädermässigt, för det har varit gott om sol och värme så gott som varenda dag.

Tänk om starten på maj kunde bli symbolisk för resten av månaden och ännu hellre för resten av sommaren!

Inga kommentarer: