Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 4 maj 2011

Förändring tydlig i rabatten


I år har vi bestämt oss för att lägga ner en del av de rabatter vi har i trädgården, för det vi planterat trivs inte så värst bra medan det vi inte planterat bara växer och frodas. En nackdel med de flesta rabatterna är dessutom att vi knappt ser dem själva, för det är altanräcken i vägen överallt.

Rabatten på framsidan, som är den vi ser varje dag, tycker jag dock är värd att pyssla om och det gör jag gärna. I år har jag köpt två nya sibiriska vallmo, som namnet till trots är väldigt svåra att få att överleva vintern, och en annan vallmo som kommer med starkt rosa blommor så småningom.

Redan nu har det hänt en massa sedan jag började att fotografera. Den första bilden tog jag innan jag städade undan efter hösten och vintern den 29 mars och den lägger jag inte upp här nu, men den andra tog jag den 10 april och redan då kunde man se små fina lökar sticka upp ur jorden.

Dessa två bilder kommer lite längre ner i bloggen, eftersom jag vill ha de vackraste bilderna först.

Idag, den 4 maj drygt tre veckor senare, är det en helt annan rabatt. De första knallröda tulpanerna är redan på väg att blomma över, så jag inser nu att jag borde tagit en översiktsbild för ungefär tio dagar sedan då de blommade som allra vackrast och inte bara en bild på just tulpanerna som jag gjorde. Att det går så otroligt fort i naturens värld är svårt att greppa när man lever mitt i den.

Påskliljorna, som bara stack upp som små, små gröna stumpar förra gången, vajar ståtligt i vinden.

Tulpanerna bredvid är en betydligt högre sort än de tidiga tulpanerna och om bara några dagar kommer de att stå i full blom och då omringar de en blomma som råkar vara planterad mitt bland lökarna.


Alldeles utanför rabatten har jag planterat några tulpanlökar och deras utveckling är tydlig på bilderna.

Gräsmattan har också förändrats något alldeles enormt, utan att vi gjort någonting alls åt den. Tänk att det kan bli så grönt och fint på bara några veckor!

Inga kommentarer: