Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 28 december 2010

Vilt badande i Jamberoo Action Park


Det var strålande sol när vi vaknade i morse, men fram på förmiddagen molnade det på igen så frågan var hur vi skulle tillbringa dagen. Vi bestämde oss för att åka till ett vattenland, för där vill vi ändå inte ha stekande sol, för det är bara jobbigt att skydda barnen en hel dag.

På slingriga och kuperade vägar for vi mot Jamberoo Action Park och det var massor av folk som fått exakt samma idé denna ledig dag. Hemma i Sverige är detta en vanlig mellandag, då många arbetar, men här i Australien är det helgdag, trots att det borde vara en vanlig tisdag. Det beror på att om juldagen och annandagen infaller under helgen, som den gjort i år, flyttar man fram de lediga dagarna, så ingen ska förlora de två värdefulla lediga dagarna. Ett väldigt trevligt system!

Barnen tyckte att det var jättekul att bada och hoppa i de fullständigt enorma artificiella vågorna där en massa andra människor trängdes, medan deras mesiga mamma som vanligt föredrog att stå vid kanten och istället dokumentera de vilda vattendjuren. Faktum är att jag blev lite yr bara av att stå bredvid, för det var verkligen enorma vågor som böljade fram.

Till barnens stora glädje hittade vi ett ställe som hade det passande namnet Burger Barn och är det några barn vi har så är det just hamburgerbarn, så lyckan var stor när de fick varsin stor burgare, en mugg med pommes frites och en burk läsk. Även den vegetariska varianten var helt okej, även om den tycktes bestå mest av packat potatismos och kokta gröna ärtor och majs. Skumt, men helt okej.

Mjukstarten, då alla fick varsin stor badring och sakta åkte fram i en ränna var perfekt. Sedan valde de en väldigt lång rutschkana och den åkte de två gånger på raken, trots att det var en rejäl backe att gå uppför.

Allra roligast var nog ändå en mörka inkapslade turen som avslutades med att man spottades ur ur en drakes väldiga gap. Dottern ville genast åka och hennes käcke pappa hängde med. Sonen valde att avstå för alla som var inne i röret gallskrek och han gillar inte folk som skriker i öronen på honom.

När de två första kom ner märkte vi att det var så pass glest mellan gummibåtarna man fick låna att det kunde vara ganska tyst i röret och då följde sonen med på andra åkturen och kom ner nöjd och glad och helt utan hörselskador. Dunset ner i vattnet när man landar i poolen gjorde att det skvätte en del och vi förundrades mycket över alla som valde att göra alla dessa vattenäventyr med vanliga dagkläder på. Överallt såg vi folk som hade blusar och jeans på sig och badade. Märkligt. Måste ta en evig tid innan de torkar igen.

Överallt växte vackra färgglada blommor och det fanns stora gräsmattor där man kunde sitta och äta medhavd matsäck eller bara slappa i solen. En väldigt fin vattenpark, tyckte vi.


Längst kö var det till gokarten, men det var så oemotståndligt att få åka i de läckra snabba bilarna att vi var beredda på en kötid på ungefär en trekvart.

Vi avslutade parkbesöket med en glass till sonen och en färgglad donut till dottern och sedan satte vi oss ganska utmattade i bilen igen. På vägen hem fascinerades vi av alla kor som levde på de höga kullarna. På bilden nedan ser ni i fjärran hur tiotals kor traskar omkring högt där uppe. Det såg väldigt trevligt ut och det såg ut att finnas gott om saftigt gräs att äta.

Hur roligt det än var i vattenlandet idag var det nog ändå sopbilen som fick mig att skratta allra mest denna dag. Det är de där små skillnaderna mellan våra länder som gör livet lite extra kul. Hemma är det en person som kör fram sopkärlet och så lyfter någon manick på bilen upp sopkärlet och tömmer det i sopbilen. Sedan rullar sophämtaren tillbaka kärlet där han tog det och åker vidare till nästa hus.

Så gör de inte här. Här parkerar de bilen så nära att en arm på sopbilen kan plocka upp kärlet själv och när det är tömt släpper de bara kärlet igen. Som ni förstår är sannolikheten att det landar prydligt och fint stående i samma snygga rad som det nyss stod i oerhört liten. Alldeles utanför vårt fönster var det bara ett enda sopkärl som stod upp efter tömningen och resten låg hej vilt på gatan.

Det såg ut som att sophämtaren varit tvärilsk, för att inte säga skitförbannad, och kastat allt omkring sig i frustration över att just han inte var ledig denna dag, när de allra flesta faktiskt var det!

Inga kommentarer: