Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 29 december 2010

Blåshål och pizza i parken


Denna underbart soliga dag åkte vi till några olika småorter i närheten och vi började med Kiama, som visade sig vara en väldigt trevlig liten ort med oerhört mjuka och sköna gräsmattor, där man kunde ligga och njuta av solen nästan hur länge som helst.

Det finns ett hål mitt i alla klippor, The Blowhole, och en blåsig dag skjuter vattnet upp som en gigantisk stråle här, men idag var det både för vindstilla och för fint väder, för att vi verkligen skulle förstå hur fantastiskt det kan vara. Vi har hört att vattenstrålen kan skuta upp så mycket att allt, inklusive de arma turisterna som står redo med kameran, blir fullständigt genomblött, så vi kanske trots allt ska vara glada att det var en lugn dag.

Det fanns många fina små butiker i Kiama och underbart god glass. Jag tog en kula med Baileys and Almonds och den var otroligt god. Barnen föredrog tuggummiglass och käre maken cappuccino.

Efter en liten tur i butikerna i Kiama, där man egentligen ville köpa allting, som Getmjölkstvål och diverse extremt pimpade väskor samt tofsar ( real tassels alltså  som skulle fått Maria Montazami att gå i taket av lycka)  samtidigt som man inte behövde en enda pryl, åkte vi vidare till Gerringong och Berry.

I Berry hittade vi en stolpe med massor av olika orter och vi blev väldigt glada över att se att Stockholm fanns med! Hurra, Sverige var med på kartan! Det stod 1912 bredvid och de flesta skyltar hade en siffra efter ortsnamnet och så ett antal kilometer som det är till den orten, men här var det lätt att räkna ut att siffran 1912 stod för något annat och med Berlin 1936 som referensram var det lätt att räkna ut att det handlande om vilka länder som varit värdnation för de Olympiska spelen genom åren.

Stockholm står på vänster sida ungefär halvvägs och det är märkligt vilken effekt namnet på vår huvudstad tillsammans med den svenska flaggan bredvid har på mig när jag är utomlands. Det är ändå något speciellt på andra sidan jorden...


I Berry fanns det inte så mycket i lunchväg som lockade barnen, eller oss för den delen, så vi åkte tillbaka till Kiama och åt pizza på Dominos och vi fick den i pizzakartonger och tog med oss den till parken bredvid och åt upp den i solskenet. En otroligt mysig lunch!

På väg tillbaka mot bilen såg vi otroligt stora fikonträd och de hade en helt annan stam än vara träd hemma, tyckte barnen. De var lätta att klättra i och såg väldigt coola ut.

Vi avslutade vår härliga tur med ett dopp i havet och det var som vanligt otroliga vågor. På bilden kan man se sonens hår fladdra i vinden och livvakterna hade denna dag ett styvt jobb. Alla turisterna tenderade att åka bortom flaggorna, så det blåstes frisk i visselpiporna mest hela tiden idag...

Inga kommentarer: